Precursorul celui mai luxos BMW poate fi admirat la Beijing

Conceptul Vision Future Luxury al BMW prefigureaza o viitoare Seria 9. Prezentarea conceptului la Salonul auto de la Beijing se datoreaza popularitatii de care se bucura limuzinele de lux pe piata chineza, unde Seria 7 nu mai reuseste sa acopere eficient zona superioara a segmentului premium.

Conceptul Vision Future Luxury testeaza piata in vederea lansarii unui model de super-lux, pozitionat deasupra Seriei 7. Acesta s-ar putea numi, in linie logica, Seria 9, si ar putea fi construit pe o platfoma modulara cu constructie usoara ce va fi partajata cu viitoarea generatie a Rolls-Royce Phantom, care se va lansa din 2016. Stilistic, Visoon Future Luxury preia numeroase elemente de la conceptul Gran Lusso Coupé, realizat de BMW in colaborare cu Pininfarina si prezentat in primavara anului trecut la Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este.

Folosirea elementelor din fibra de carbon permit realizarea unui montant central sub]ire, integrat cu spatarele scaunelor fata, care impreuna cu tunelul median constituie un element de baza in structura de rezistenta pentru preluarea socurilor in cazul unui impact lateral.

Conceptul prezinta viioarea generatie a interfetei cu utilizatorul a BMW, bazata extensiv pe conceptul de Augmented Reality, elementul central fiind Vision Head-up Display. Cockpitul orientat catre sofer este dominat de trei ecrane – cel din stanga afiseaza in principal informatii legate de masina, in timp ce ecranul central, programabil, afidseaza panoul de instruymente virtual. In dreapta acestuia avem Driver Information Display, care afiseaza informatiile sistemului de infotainment. Pasagerul are propriul sau display, Passenger Information Display.

Sistemul de lumini foloseste cele mai noi tehynologii dezvoltate de BMW, cu faruri cu laser in partea frontala si blocuri optice OLED in partea din spate.

Adaugă un comentariu