Range Rover Velar își dezvăluie secretele, înaintea Salonului de la Geneva

Range Rover a prezentat toate detaliile celui mai nou SUV al său, botezat Velar, înaintea Salonului Auto de la Geneva. Range Rover Velar va fi poziționat în gamă între Range Rover Evoque și Range Rover Sport, fiind construit pe aceeași platformă cu Jaguar F-Pace.

În ciuda denumirii sale istorice (Velar era folosit în mod tradițional de Range Rover pentru a desemna modelele sale de pre-producție din anii ’60, tradițional propulsate de unități V8), al patrulea SUV din gama Range Rover nu va dispune decât de motorizări cu patru și șase cilindri, la fel ca și fratele său cu siglă Jaguar.

Cinci motorizări vor fi disponibile la lansare, la baza gamei situându-se unitatea diesel Ingenium de 2,0 litri cu patru cilindri, cu versiuni de 180 CP sau 240 CP. O unitate V6 de 3,0 litri/300 CP va fi de asemenea disponibilă. Fanii motoarelor pe benzină pot alege între o unitate cu patru cilindri de 250 CP și una V6 de 380 CP. Ulterior, gama va fi completata de o versiune de 300 CP a unității c u patru cilindri.

Range Rover Velar se remarcă printr-un nivel tehnologic ridicat, dar și prin capabilități în teren accidentat legendare. Suspensia pneumatică integrală permite o gardă la sol de până la 25,1 cm, cu un maxim de 21,3 cm pentru suspensia cu arcuri de oțel.

În interior, interfața cu utilizatorul se face prin intermediul a două ecrane LCD amplasate pe consola centrală care sunt ușor de trecut cu vederea atunci când motorul este oprit. În acest caz, interiorul apare futurist ca al unui concept. Trezirea la viață transformă cele două suprafețe negre în ecrane tactile care controlează sistemul multimedia (sus) respectiv climatizarea (jos).

Adaugă un comentariu