Versiunea de serie Lexus NX va fi prezentata la Beijing

Primul SUV compact de la Lexus este gata pentru productia de serie, va fi prezentat la Beijing si va fi disponibil din toamna.

Bazata pe conceptul expus toamna trecuta la salonul de la Frankfurt, versiunea de serie are un design putin mai retinut insa pastreaza totusi grila imensa si farurile divizate inspirate de la IS F Sport.

NX este orientat spre zona de lifestyle acolo unde concureaza si Range Rover Evoque dar in dimensiuni este comparabil cu Audi Q5 si BMW X3, fiind pozitionat asadar o clasa mai sus decat Evoque.

Pentru a nu concura cu actualul RX, viitoarea generatie RX va fi mai mare, urmand sa ofere optiunea pentru sapte locuri sis a atace segmental lui Mercedes ML si BMW X5.

Vor fi disponibile trei motorizari pentru NX. Cea mai importanta este versiunea hibrida NX300h propulsata de un motor cu patru cilindri de 2,5 litri care functioneaza dupa ciclul Atkinson si antreneaza puntea fata si un motor electric la puntea spate, intre cele doua punti neexistand legatura mecanica.

Apoi, vor exista doua versiuni pe benzina echipate cu un motor de 2 litri complet nou: NX200 cu motorul de 2 litri in versiune aspirata si NX200t cu motorul de 2 litri in versiune turbo de circa 250 CP.

Lexus nu a dat niciun fel de detalii dar se pare ca versiunile cu propulsie clasica vor utiliza sistemul de tractiune integrala de la Toyota RAV4 cu diferential central.

NX va avea o serie de tehnologii inovatoare la bord printre care un sistem wireless de incarcare a telefonului mobil. De asemenea, nu va lipsi noua generatie a sistemului Lexus Remote Touch cu touchpad, un display multiinformational, Head-Up display, pilot automat adaptiv All-speed Dynamic Radar Cruise Control si asistent pentru unghiul mort.

Adaugă un comentariu