Victor Ponta: Proiectul autostrazii Comarnic – Brasov va fi inaugurat de altcineva cand va fi gata

Victor Ponta, premierul Romaniei, a prezentat la Palatul Victoria un bilant cu privire la cei doi ani si jumatate de guvernare.

Acest material include si referiri cu privire la constructia autostrazii Comarnic – Brasov.

“Eu cred ca proiectul Comarnic – Brasov este in continuare un proiect strategic pentru Romania si evident ca il va inaugura altcineva atunci cand va fi gata”, a declarat Victor Ponta.

La inceputul acestei luni, CNADNR spunea ca in prezent sunt in desfasurare activitatile prealabile semnarii contractelor de finantare si al celui de cesiune pentru autostrada Comarnic – Brasov. Mai mult decat atat, Victor Ponta declara ca autostrada care va face legatura intre Comarnic si Brasov, in lungime de 53 de kilometri, va fi gata in 2017.

In plus, in materialul prezentat la Palatul Victoria, exista si un total al numarului de kilometri de autostrada dati in folosinta in cadrul guvernarii Ponta. Astfel, in 2012 – 2013 au fost inaugurati 254 de kilometri de autostrada, comparativ cu cei 102 kilometri construiti in perioada 2009 – sfarsitul anului 2011. De asemenea, in material este notat si faptul ca in 2014 si 2015 vor mai fi dati in folosinta inca 154 de kilometri de autostrada.

“Vreau sa explic inca o data: Romania construieste autostrazi in special din fonduri europene cofinantate. Programul Operational Sectorial Transporturi a fost blocat in urma auditurilor realizate in noiembrie 2011 si, din acel moment, noi am reusit, in cele mai multe dintre cazuri, nu doar sa deblocam Programul Operational Sectorial, dar sa si relansam acele sectoare licitate si blocate din alte motive. Exemplul cel mai clar este al segmentelor Nadlac – Arad, in cate lotul 1 a fost castigat de firma Romstrade intrata in dificultati in urma problemelor judiciare, iar lotul 2 de firma Alpine, care a intrat in insolventa. Ambele au fost relicitate, lotul 1 este finalizat in acest an, lotul 2 este in procedura”, a declarat Ponta.

Via | Mediafax

 

Adaugă un comentariu