Volvo Trucks prezinta noua sa nava-amiral: FH16

Volvo FH16 a fost timp de multi ani prima alegere pentru transportatorii cu cele mai exigente cerinte privind performanta, eficienta, puterea si confortul, iar noua generatie isi propune sa impuna noi standarde in segment.

Manevrabilitatea şi ţinuta de drum au fost elementele cheie atunci când Volvo Trucks a creat noua serie FH. Optimizarea sistemelor de suspensie faţă şi spate, creşterea stabilităţii la rulare şi îmbunătăţirea suspensiei cabinei, toate acestea îi asigură noului Volvo FH ţinută de drum şi manevrabilitate superioare. Noul Volvo FH este de asemenea, primul autocamion greu din lume cu suspensie independentă faţă, IFS , combinată cu un sistem de direcţie cu pinion şi cremalieră – două echipamente noi care au un efect radical asupra ţinutei de drum şi a manevrabilităţii.

Pentru operatiunile de transport greu si pe distante lungi care deseori implica zone deluroase, Volvo FH16 poate fi echipat cu cel mai puternic motor Volvo Trucks, care dezvolta 750 CP. Cuplul ridicat, disponibil la turatii scazute reduce numarul de schimbari de trepte si economiseste combustibil. La nevoie, poate fi folosit intregul cuplu motor de 3.550 Nm.

„Volvo FH16 ofera cea mai mare putere, cea mai buna manevrabilitate si cel mai eficient consum de combustibil din segmentul sau. Gratie confortului excelent si motoarelor puternice, acesta este alegerea potrivita pentru transportatorii si soferii care pretind productivitate si experienta de conducere la un nivel ridicat” explica Christer Pehrsson, manager de dezvoltare pentru segmentul transporturilor de lungă distanţă, la Volvo Trucks.

Standardul intr-un Volvo FH16 este intr-adevar unul foarte inalt. Cabina este optimizata atat ca spatiu de lucru, cat si ca loc de odihna pe timp de noapte, pentru a face ca zilele lungi pe rutele internationale de transport sa fie mai atragatoare pentru sofer. Scaunul, volanul si manerul de acces beneficiaza de tapiterie din piele, iar paleta de culori este unica pentru acest model. Noul Volvo FH16 va fi disponibil pe piata europeana in primavara anului 2013.

Adaugă un comentariu