Probleme cu frânele? Iată o listă cu simptomele

Sistemul de frânare al mașinii este extrem de important, motiv pentru care nu trebuie să-l neglijezi. Încă de la primele semne de întrebare, ai face bine să dai o fugă până la un service.

Iată o listă a simptomelor pe care le poate avea autoturismul tău atunci când sistemul de frânare nu funcționează în parametrii.

Zgomote la frânare: zgomotele la frânare sunt semne că discurile sau plăcuțele de frână sunt afectate de uzură majoră. În cazuri rare, există șansa ca pietricele mici să blocheze sistemul de frânare, iar tu să auzi zgomote puternice și să resimți vibrații.

Cursa pedalei de frână este prea lungă: în acest caz, uzura plăcuțelor de frână și/sau a discurilor este foarte mare. Se recomandă schimbarea elemetelor afectate.

Vibrații la frânare: acest simptom semnalizează ovalizarea discurilor de frână. Pentru cei care nu sunt dispuși să înlocuiască discul, pot opta pentru o rectificare a acestora.

Aprinderea martorului de bord: în acest caz, fie nivelul lichidului de frână este scăzut, fie uzura plăcuțelor de frână este maximă.

Pentru oricare dintre simptomele descrise mai sus, o vizită la service este obligatorie.

Alte sfaturi:

Când înlocuiești plăcutele de frână sau discurile, nu folosi niciodată produse la mâna a doua. De asemenea, se recomandă schimbarea acestor elemente pentru întreaga punte.

Adaugă un comentariu