Revista AUTO BILD nr. 15 din 21 iulie 2016

A venit din nou rândul lui BMW să ocupe articolul de copertă al revistei! În acest număr ne-am îndreptat atenția către viitoarele Serii 5 și 6, care vor pierde kilograme importante din masa proprie, devenind astfel mai sportive, mai plăcute la condus și mai economice.

Una dintre cele mai așteptate mașini ale anului este și noul Renault Megane, modelul care va înlocui actualul Fluence. Și Clio a trecut printr-un binemeritat facelift, iar gama de vehicule comerciale a constructorului francez va fi completată de noul Alaskan – un fel de Nissan Navara mai bine îmbrăcat. Lista de Mașini Noi este completată de noul Citroen C3, care demonstrează că francezii sunt cei mai buni când vine vorba de mașini mici.

Seria de teste din acest număr se deschide cu un comparativ mult-așteptat: nici nu s-a uscat bine vopseaua pe noul GLC Coupe, că deja l-am comparat cu singurul său competitor direct, BMW X4. Tot aici vei afla cum se conduc noile Opel Zafira, Dacia Sandero cu transmisia Easy-R și Renault Clio RS 220 Trophy. BMW 320d EfficientDynamics Edition a trecut prin binecunoscutul nostru test de consum, iar cu Ford Focus RS am făcut cerculețe până am rămas fără anvelope și benzină, cu un singur obiectiv: să vedem dacă funcționează modul Drift.

Testul comparativ din acest număr a adus laolaltă trei asiatice mignone – Suzuki Baleno, Mazda2 și Hyundai i20 – echipate cu motoare pe benzină, pentru a afla care oferă cel mai bun pachet din clasa mică.

La rubrica anduranță am avut un nume foarte important, mai ales pentru piața de vehicule second-hand din România: Skoda Octavia Combi. Raportul pentru primii 100.000 km este gata!

Rămânem tot la discuțiile despre fiabilitate, într-un amplu material despre motoarele pe benzină și întreținerea lor. Pentru acest număr, am analizat șapte motorizări cu aprindere prin scânteie, pornind de la cei 2 cilindri ai lui Fiat 500 TwinAir și terminând cu V8-ul asistat de un sistem hibrid de pe Lexus LS 600h.

În final, la fascinție, te invităm să citești o poveste de colecție de la Goodwood Festival of Speed, unde AUTO BILD a parcurs celebrul circuit britanic la bordul a două dintre cele mai exclusiviste mașini sport ale momentului: Mercedes-AMG GT R și Bugatti Chiron.

Lectură plăcută!

Adaugă un comentariu