LIVE Paris 2016 – Land Rover Discovery V, legenda continuă

Land Rover a prezentat aseară a cincea generație a modelului Discovery, înaintea premierei oficiale care are loc astăzi la ora 13:00 în cadrul Salonului auto de la Paris.

Noul Disco preia platforma din aluminiu de la Range Rover și Range Rover Sport, fiind cu până la 480 kg mai ușor decât modelul actual. Aerodinamica a fost îmbunătățită, cu un coefiocient Cx de 0,33. La viteze mari, garda la sol coboară cu 13 mm, de la 105 km/h, pentru o eficiență și mai mare.

Cu o lungime de 4.970 mm, noul Discovery păstrează calitățile de habitabilitate ale modelului actual, îmbunătătțind oferta de spațiu. Acoperișul în trepte a rămas, oferind mai mult spațiu la cap pasagerilor de pe al treilea rând de scaune. Land Rover anunță cel mai spațios interior din segment, șapte pasageri putând călători confortabil. Volumul maxim al portbagajului atinge 2.500 de litri (1.231 de litri cu cinci scaune ocupate).

În ceea ce privește capabilitățile în off-road, noul Discovery ridică ștacheta, cu o gardă la sol mai mare cu 43 mm (283 mm) și o adâncime a vadului de apă mai mare cu 200 mm (900 mm).

Land Rover Discovery debutează cu o nouă motorizare diesel de 2,0 litri, care va fi apreciată în special de operatorii de flote. Aceasta dezvoltă 180 CP în versiunea TD4 și promite un consum de combustibil de numai 6,0 l/100 km. Versiunea bi-turbo SD4 dezvoltă 240 CP. O versiune V6 (TD6) este în continuare disponibilă, cu o putere de 258 CP. Pentru fanii motoarelor pe benzină, Land Rover oferă unitatea Si6, un V6 turbo de 3,0 litri, care dezvoltă 340 CP. Toate unitățile sunt disponibile împreună cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte, de la ZF.

 

Poze din salon:

 

 

Adaugă un comentariu