Oficial: Audi TT si TTS Roadster – Libertate si sportivitate la cote maxime

Desi mai sunt putine zile pana cand Salonul Auto de la Paris isi va deschide portile, Audi a prezentat noile TT si TTS Roadster.

Versiunea decapotabila a coupe-ului din Ingolstadt pastreaza aceleasi linii agresive cu ale versiunii din care deriva, insa adauga libertate prin aparitia plafonului retractabil.

Conform oficialilor germani, noul Audi TT Roadster este capabil sa plieze sau sa ridice plafonul in doar 10 secunde, pana la viteze de 50 km/h. Mai mult decat atat, multumita utilizarii unor materiale usoare, acesta are o masa totala mai mica cu 3 kilograme, comparativ cu versiunea anterioara.

audi tt roadster (24)

In momentul lansarii, noul Audi TT Roadster va fi disponibil alaturi de doua propulsoare. Vorbim despre motorul de 2,0 litri TDI ultra capabil sa produca 184 CP si 380 Nm. In ceea ce priveste consumul de carburant, in aceasta configuratie, roadster-ul german va afisa 4,3 litri la suta de kilometri si emisii de CO2 de 183,5 grame per kilometru.

Cel de-al doilea motor disponibil pe TT Roadster va fi cel de 2,0 litri TFSI capabil sa ofere 230 CP si 370 Nm. In versiunea TTS Roadster, acelasi propulsor promite 310 CP si 380 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc in 4,9 secunde, iar viteza maxima a fost limitata la 250 km/h. Desigur, aceste valori ale performantelor sunt trecute in dreptul versiunii TTS Roadster. In ceea ce priveste transmisia, propulsorul pe benzina poate fi comandat fie cu o cutie manuala cu sase rapoarte, fie cu una S-Tronic, tot cu sase trepte.

Adaugă un comentariu