Hyundai ix35 de la 12.000 de euro: Aptitudini de cățărător

Niciun brand auto nu crește atât de rapid ca Hyundai. Cu toate acestea, ix35 mai poate îmbunătăți calitatea.

Hyundai e în Top! Cel puțin în ceea ce privește rata de creștere și percepția publicului, numele ambițioșilor coreeni este pe buzele tuturor. Jurnaliștii auto, clienții și rapoartele TÜV arată că ultimele modele Hyundai au un nivel de calitate semnificativ îmbunătățit față de cele ale anilor anteriori.

Hyundai ix35: Fiabilitate îmbunătățită

Acest lucru este valabil în mod special pentru SUV-ul compact ix35 (din 2010), care s-a clasat în rapoartele TÜV mult mai bine decât modelul anterior, Tucson. Calitatea materialelor și a fabricației îl ajută pe ix35 să fie perceput ca un automobil polivalent, atractiv și net superior calitativ față de mai puțin inspiratul predecesor. Hyundai ix35 poate fi comandat cu tracțiune față sau integrală și o paletă de motorizări care include trei dieseluri (116 CP – 184 CP) și trei unități pe benzină (135 CP – 166 CP). Totuși, în cazul acestora din urmă, cuplul motor este mic, ceea ce impune un regim de turații ridicat, care aduce cu sine și o creștere semnificativă a consumului, uzual peste 10 l/100 km.

Hyundai ix35Dacă sunteți în căutarea unui ix35, e mai bine să alegeți unul dintre mult mai puternicele motoare diesel. Motorizarea de top 2.0 CRDi cu 184 CP dispune standard de tracțiune integrală, iar exemplare cu un rulaj mai mic de 100.000 km pot fi găsite acum de la 15.000 de euro. Cel mai ieftin motor pe benzină, cu tracțiune față, costă deja peste 12.000 de euro.

Hyundai ix35: Avantaje și dezavantaje

Având în vedere diferența de putere, consumul și tracțiunea integrală, diferența de preț a unui diesel merită plătită. Iar argumentul suprem pentru cumpărătorii la mâna a doua este garanția de cinci ani fără limită de kilometri a Hyundai, care rămâne valabilă chiar și după schimbarea proprietarului. Totul ar trebui să fie în regulă, atunci?

Hyundai ix35Aproape. În timpul testului nostru cu mașina de trei ani provenită de la un garaj din Bremen, am descoperit câteva probleme minore, care nu se potrivesc cu standardele de calitate ale Hyundai (vezi caseta din dreapta). Totuși, având în vedere prețurile mici și garanția de cinci ani, acestea sunt mici neplăceri și nu justifică să renunțăm la un ix35 în favoarea unei mașini mai scumpe, cu garanția de doi ani și calitate premium.

Hyundai ix35: La inspecțiile TÜV, Hyundai ix35 s-a comportat bine, dar are și câteva puncte slabe

Succesorul lui Tucson este pe piață din 2010. La prima inspecție TÜV, ix35 și-a arătat calitățile: numai 6,7 procente dintre mașinile ix35 de trei ani au fost respinse din cauza problemelor tehnice. Pentru un SUV, acesta este un rezultat foarte bun, mai ales că masa mare a mașinii face ca articulațiile direcției și componentele sistemului de frânare să se uzeze în ritm accelerat. Totuși, mașina noastră de trei ani cu nici 50.000 de kilometri la bord ne-a dezamăgit: rugina de pe componentele trenului de rulare și capotă inspiră la fel de puțină încredere ca și elementele decorative prost fixate sau crăpăturile de pe tapițeria scaunului de la șofer.

Arcuri
Atenție la mașinile exploatate în condiții grele, care au tractat rulote sau au fost rulate în off-road. Acestea pot avea arcuri rupte și amortizoare uzate.

Servofrână
În 2012 a rechemat motorizările 1.7 CRDi: pompa de vacuum a servofrânei a trebuit să fie înlocuită.

Rugină
Pe partea inferioară a capotei motorului am descoperit rugină la mașina noastră de trei ani.

Cutia manuală
Unii șoferi ai lui ix35 s-au plâns că, la schimbarea din prima în a doua treaptă, cutia „agață. Dacă se aud și zgomote, de vină este furca ambreiajului. Se schimbă odată cu ambreiajul.

Întinzătorul centurii
În 2014, Hyundai ix35 a fost rechemat pentru o eroare de asamblare a întinzătorului centurii de siguranță.

Articulații
Chiar dacă nu a fost semnalat la TÜV, mașina noastră are un pivot pe dreapta înlocuit (295 de lei pe fiecare parte).

Hyundai ix35

Verdict
Față de Tucson, predecesorul său, ix35 a crescut semnificativ în calitate, lucru arătat și de clasarea fruntașă la TÜV în categoria de trei ani. Garanția de cinci ani te face să treci ușor peste unele probleme minore. Recomandare: dieselul 2.0 CRDi cu 136 CP sau 184 CP.

 

Adaugă un comentariu