Audi se impune pentru a 13-a oara in cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans

Asa cum anticipam, cursa de 24 de ore de la Le Mans a oferit un spectacol total si a facut asta inca de la inceput. Statul a fost unul foarte disputat, chiar in primele tururi masinile Audi punand presiune pe cei din fata.

 

Surprinzator, desi mai lenti decat Porsche si Toyota in calificari, cei de la Audi au avut un ritm de cursa foarte bun. Totusi, Toyota a condus fara probleme, dar Porsche a pierdut pozitii importante, mai ales cu cea de-a doua masina. Apoi, pentru ca lucrurile sa devina si mai dificile, natura a intrat in joc. Doua ploi torentiale de scurta durata au pus in dificultate pe toata lumea, dar cel mai important moment s-a produs la inceputul celei de-a doua averse.

Pe linia dreapta, masina Audi cu numarul 3 a fost violent lovita din spate, iar a doua masina Toyota (cu numarul 8) a derapat si a lovit parapetul in incercarea de a evita accidentul. Rezultatul: primul abandon pentru Audi. Toyota a reusit sa readuca masina la boxe, unde a fost reparata, insa a pierdut 8 tururi fata de lider.  Peste noapte, Audi a avut probleme la una dintre masini, la care a trebuit schimbata turbina, dar cel mai important moment s-a produs la finalul orei a 14-cea. Dupa ce condusese neintrerupt, prima masina a celor de la Toyota (cu numarul 7) a fost cuprinsa de flacari, problema fiind una de natura electrica.

Frustrant, mai ales ca niponii efectuasera mai multe simulari de cursa, unele chiar de 30 de ore, fara sa intampine probleme de fiabilitate. Din acest moment, Audi, cu masina numarul 1 a trecut la conducere, fiind urmata de Porsche (masina cu numarul 20) si a doua masina Audi (2) ramasa in cursa. Insa, lucrurile nu s-au linistit pentru ca Audi a avut probleme tehnice pe care le-a rezolvat rapid, dar Porsche a profitat si a trecut pe primul loc. Finalul a fost incredibil de tensionat pentru toata lumea, cu doar putin peste o ora inainte de final, masina Porsche de la conducere a trebuit sa abandoneze, la fel ca si cealalta masina a constructorului german.

Astfel, Audi a trecut pe primele doua locuri, cu masinile numarul 2 si numarul 1, iar Toyota cu numarul 8 fiind la final pe pozitia a treia. Audi a dovedit din nou (daca mai era nevoie) ca are o echipa fantastica atunci cand vine vorba de Le Mans si, pur si simplu, stie ce sa faca pentru a castiga.

Asadar, cea de-a 82-a editie a cursei de la Le Mans este castigata, pentru a 13-a oara, de cei de la Audi, care merita felicitati. 

 

Clasament final Le Mans 2014:

Clipboard02

Adaugă un comentariu