CNRD 2016 – Simone Tempestini câștigă Danube Delta Rally

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost plin pentru fanii motorsportului. După ce ne-am delectat cu Raliul Sardiniei și cu Marele Premiul al Canadei, a venit timpul să vorbim puțin și despre campionatul intern. Vineri și sâmbătă, la Tulcea, s-a desfășurat Danube Delta Rally, etapa cu numărul patru a Campionatului Național de Raliuri.

După victoria din Junior WRC obținută în Portugalia, Simone Tempestini a venit să facă spectacol și la Tulcea. Echipajul Simone Tempestini – Marc Banc a reușit să se impună pe toate cele 11 probe speciale desfășurate în Tulcea și să-și adjudece a treia victorie din sezon și cea de-a doua victori din cadrul European Rally Trophy.

danube delta rally 2016 (11)

Pe locul secund a încheiat echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Mârza, iar pe trei, Edwin Keleti – Toni Avram. Gîrtofan termină pe doi și în clasamentul European Rally Trophy, iar podiumul este completat de Sebi Barbu.

Clasa 3 a fost câștigată de Edwin Keleti, în timp ce clasa 9 a fost adjudecată de Raul Badiu – Gariel Lazăr. Același echipaj s-a impus și în clasamentul la 2 roți motrice, dar și la Cupa Dacia.

danube delta rally 2016 (2)

Clasa 11 a fost câștigată de echipajul Dragoș Dinu – Sorin Vlașcu, urmat de Thomas Abraham – Rareș Silași, iar podiumul a fost completat de Romulus Preda – Cristian Baciucu. La clasa 13 s-a impus Petru Constantinescu – Radu Mărginean. În Cupa Suzuki s-a impus echipajul Alex Ardelean – Horațiu Baltador.

Din păcate, Danube Delta Rally a avut parte și de un moment neplăcut. Pe proba cu numărul patru, mașina echipajului Florin Tincescu – Sergiu Itu a luat foc în urma unui accident. Din fericire, cei doi sunt bine.

danube delta rally 2016 (12)

Foto | Attila Szabo

Adaugă un comentariu