Dakar 2016 – Stephane Peterhansel câștigă proba, Sainz vine ultimul

Etapa cu numărul 10 a Raliului Dakar 2016 a fost una plină de surprize. Spaniolul Carlos Sainz pleca din postura de lider al clasamentului general, însă avea să piardă șefia din cauza unei defecțiuni a cutiei de viteze.

Dar Sainz a început ziua extrem de prost. Mai întâi a deviat de la traseu după care o pană îl trimite la 5 minute în spatele lui Peterhansel după primul punct intermediar. Sainz revine până la al doilea punct de control, însă Peterhansel merge ceas și trece din nou în fața spaniolului.

Finalul avea să aducă dezastrul pentru Sainz. Cutia de viteze cedează și termină ultimul cu o întârziere de peste 6 ore.

Stephane Peterhansel continuă parcursul bun și termină etapa pe primul loc. Pe poziția secundă a etapei vine Despres (Peugeot), iar pe trei termină rusul Vasilyev (Toyota).

dakar 2016 stephane peterhansel (2)

Sebastien Loeb merge și el bine în etapa 10 și termină pe locul 5, în timp ce Al-Attiyah întâmpină o serie de probleme și ajunge la finiș cu o întârziere de 52 de minute.

În clasamentul general, Stephane Peterhansel revine pe locul întâi și este urmat de Nasser Al-Attiyah. Pe ultima treaptă a podiumului provizoriu se află De Villiers, pilotul Toyota având o întârziere de o oră și 12 minute.

La clasa moto, Svitko termină pe prima poziție și este urmat de Benavides și Toby Price. În clasamentul general, Price are un avans de 23 de minute în fața lui Svitko, în timp ce Quintanilla, ocupantul locului trei are de recuperat 42 de minute.

Mani Gyenes a avut o etapă bună și a încheiat pe locul 17, urcând astfel în clasamentul general până pe poziția 13. La clasa Maraton, românul rămâne pe prima poziție și are un avans de 8 minute.

Dakar 2016 – Rezumatul etapei 10

Foto

Adaugă un comentariu