Dakar 2016 – Carlos Sainz își trece în cont încă o victorie de etapă

Spaniolul Carlos Sainz a reușit să își mai treacă în cont încă o victorie de etapă în Raliul Dakar 2016. Acesta a terminat proba specială de ieri în 2 ore și 35 de minute. Pe locul secund al clasamentului de etapă, la doar 10 secunde, a sosit Van Loon. Ultima poziție a podiumului a fost adjudecată de Hirvonen. Astfel, MINI reușește să aducă doi piloți pe podiumul etapei de ieri.

Nasser Al-Attiyah termină etapa pe poziția cu numărul cinci având o întârziere de 2 minute și 4 secunde, iar Stephane Peterhansel încheie pe locul 7 venind cu o întârziere de 9 minute și 12 secunde. Fostul lider al Dakar 2016, Sebastien Loeb termină etapa doar pe locul 23, cu o întârziere de o oră și 13 minute.

În clasamentul general, Sainz are un avans de 7 minute în fața lui Peterhansel și 14 minute în fața lui Al-Attiyah.

La clasa moto, Toby Price își mai adjudecă o victorie de etapă și pune secunde prețioase în fața contracandidaților. Pe doi vine Brabec, iar pe trei termină francezul Meo. În clasamentul general, Price conduce cu un avans de 29 de minute, urmat de Svitko și Goncalves.

Românul Mani Gyenes a terminat etapa de ieri pe poziția cu numărul 19 și ocupă același loc și în clasamentul general. La clasa maraton, românul se află pe prima poziție și are un avans de 4 minute în fața lui Patrao.

La clasa quad, podiumul de etapă a fost exclusiv argentinian. Copetti și cei doi Patronelli au spulberat concurența. În clasamentul general conduce Marcos Patronelli, urmat de Alejandro Patronelli și de Hernandez.

Rezumatul etapei nouă – Dakar 2016

Foto

Adaugă un comentariu