Dakar 2016 – Stephane Peterhansel câștigă etapa șase și trece în fruntea clasamentului general

Stephane Peterhansel a terminat etapa șase a Raliului Dakar 2016 pe prima poziție. Francezul a mers excelent și după 5 ore și un minut a trecut linia de sosire. Pe locul secund al etapei a terminat Carlos Sainz, iar pe trei Alrajhi. Sebastien Loeb obține locul patru, urmat de Al-Attiyah și de Nani Roma.

Leob pierde puțin peste 8 minute și astfel cade pe locul doi la general. Pe prima poziție urcă Peterhansel, iar pe trei se află Sainz. Toate echipajele de pe podiumul provizoriu merg în Dakar 2016 alături de Peugeot.

Citește și: Dakar 2016 – Sebastien Loeb își trece în cont încă o victorie de etapă

stephane peterhansel dakar 2016 (2)

La clasa moto, Price termină pe primul lor, urmat de Walkner și de Goncalves. Astfel, în clasamentul general, Price se apropie la doar 35 de secunde de Goncalves, în timp ce Walkner trece pe ultima poziție a podiumului. Românul Mani Gyenes termină etapa șase pe locul 28 și urcă până pe poziția 21 la general. La clasa Maraton, românul este pe poziția a doua, la 26 de minute întârziere față de spaniolul Arana.

Citește și: Dakar 2016 – Sebastien Loeb este lider după primele patru etape

La clasa quad, Marcos Patronelli termină primul, urmat de Alejandro Patronelli și de rusul Karyakin. Cei trei au avut un parcurs bun, iar astfel, podiumul clasamentului general arată la fel ca și cel de etapă.

Urmăriți rezumatul etapei cu numărul șase din Dakar 2016

Foto