Formula 1 Abu Dhabi – Mercedes domină, Vettel face o cursa bună de recuperare

Circuitul Yas Marina din Abu Dhabi a găzduit ultima etapă de Formula 1 din 2015. Lewis Hamilton nu mai avea nicio emoție, fiind deja campion mondial din punct de vedere matematic. Cursa a a fost una destul de anostă, fără prea multe evenimente.

 

Cel mai fierbinte punct de interes a fost generat de Sebastian Vettel, care a plecat de pe locul al 15-lea din grilă, ceea ce l-a împis în dueluri interesante. La un moment dat, rulând cu o strategie de opriri diferită de pluton, germanul a reușit să ajungă la locul al doilea. În final, germanul s-a clasat pe locul al patrulea, în spatele coechipierului său Kimi Raikonnen.

Cursa a fost câștigată de Nico Rosberg, care a dominat întrecerea, fiind depășit de colegul Lewis Hamilton doar în momentul schimburilor de anvelope.

Formula 1

Campionatul Mondial de Formula 1 se încheie odată cu întrecerea din Abu Dhabi, campion mondial fiind Lewis Hamilton, urmat de Nico Rosberg și de Sebastian Vettel. La constructori, Mercedes-AMG se impune fără emoții, pe locul al doilea fiind Ferrari.