Formula 1 Hungaroring – Ricciardo castiga pentru a doua oara in sezon, Alonso termina pe doi

 Ploaia, dar si forma mai slaba a monoposturilor Mercedes au fost condimentele care au adus foarte mult spectacol pe circutiul de la Hungaroring. In ciuda faptului ca circuitul ungar nu permite prea multe depasiri, acestea au existat in numar foarte mare.

 

Cursa de Formula 1 de la Hungaroring a fost precedata de o ploaie torentiala care a udat circuitul ungar, astfel incat totate masinile de pe grila au pornit cu anvelope de ploaie. Hamilton, plecat de pe linia boxelor, a iesit in decor in chiar primele viraje, insa nu si-a avariat monopostul si a putut continua. Rosberg s-a distantat destul de repede, un start bun avand si spaniolul Fernando Alonso, care a ajuns pana pe pozitia a treia, insa apoi a fost depasit de Vettel.

In turul cu numarul 9, accidentul suferit de suedezul Ericsson, a dus la intrarea pe circuit a masinii de siguranta. Majoritatea pilotilor au intrat in masa la boxe, circuitul fiind deja uscat pe majoritatea traselor ideale.  Pozitiile anterioare evenimentului au fost complet schimbate, lider fiind Ricciardo, urmat de Button, Massa, in timp de Rosberg a cazut pe patru, iar Vettel pe 7 si Alonso pe 8. Hamilton, plecat de la boxe, ajunsese pe locul al 13-lea. Majoritatea pilotilor au trecut pe anvelope de uscat, ceea ce a si dus la iesirea in decor a lui Grosjean, in timp ce masina de siguranta era inca pe circuit.

Restartul a fost unul extrem de spectaculos, cu foarte multe depasiri, foarte interesant fiind faptul ca Rosberg si Hamilton erau distantati de doar un singur monopost, Rosberg avand reale probleme cu circuitul inca ud pe anumite viraje. Primele trei pozitii erau ocupate de Ricciardo, Massa si Alonso.

In turul 23, dupa ce Perez a lovit  violent parapetul de la linia dreapta, masina de siguranta a fost din nou trimisa pe circuit. Asta a pus capat unei dispute foarte spectaculoase intre trioul Rosberg, Vettel, Hamilton. Anumiti piloti au preferat sa intre la boxe, iar altii nu, ceea ce a dus la un nou clasament, Alonso fiind lider, urmat de Vergne, Rosberg, Vettel si Hamilton.

In turul cu numarul 35, Hamilton a ajuns pe doi si a plecat in urmarirea lui Alonso, care pierdea evident timp, fiind pe anvelope vechi. In urma schimbului de pneuri, Rosberg a cazut pe pozitia a zecea. Pe pozitia a treia se situa Ricciardo, care era, de asemenea, foarte rapid. Turul 37 – Hamilton pe primul loc, plecat de pe linia boxelor.

In turul 55, Ricciardo a intrat la boxe, clasamentul fiind – Alonso, Hamilton, Rosberg (a intrat la boxe imediat). Cu 8 tururi inainte de final, primele trei locuri (Alonso, Hamilton, Ricciardo) rulau in doar 1,5 secunde, insa australianul avea pneuri mai noi, iar Alonso rula pe anvelope foarte vechi. Cu trei turui inainte de final, Ricciardo trece de Hamilton, iar peste alte doua viraje, australianul trece pe prima pozitie in cursa si se distanteaza fara a mai putea fi prins.

In Formula 1 urmeaza o pauza de o luna, dupa care speram ca distanta celorlalti fata de Mercedes sa fie si mai mica, astfel incat curse precum cea de la Hungaroring sa fie cat mai dese.

 

Clasament Formula 1 Hungaroring:

1. Ricciardo

2. Alonso

3. Hamilton

4. Rosberg

5 . Massa

6. Raikkonnen

7. Vettel

8. Bottas

9. Vergne

10. Button

 

Adaugă un comentariu