Formula 1 – Marele Premiu al Australiei – Melbourne 2017 – Vettel se impune!

Marele Premiu al Australiei – Vettel aduce prima victorie pentru Ferrari după un an și jumătate

Toți fanii motorsporului au așteptat debutul noului sezon de Formula 1. Monoposturile au suferit modificări consistente, iar același lucru s-a întâmplat și cu componența multor echipe. Primul pe grila de start din Melbourne a fost Lewis Hamilton. Startul a fost unul curat, majoritatea piloților de top reușind să conserve pozițiile obținute în calificări.

Așa cum era de așteptat, modificările au venit după primul stint. Vettel iese de la boxe în fața lui Hamilton, în mare parte pentru că britanicul a pierdut secunde bune în spatele lui Verstappen. Bottas și Raikkonen revin pe circuit pe locurile 3, respectiv 4 după intrarea la boxe.

După jumătatea cursei, Bottas s-a mișcat exemplar și la un moment dat a lăsat impresia că poate să-l depășească pe Hamilton. Totuși, noul pilot Mercedes-AMG Petronas nu a reușit să se apropie la mai puțin de o secundă de Lewis.

În aceste condiții, Sebastian Vettel își trece în cont o nouă victorie și, totodată, readuce Ferrari în prim-plan. Vă reamintim că Scuderia nu a mai câștigat un Mare Premiu dn 2015 de la Singapore.

Pe lista abandonurilor îi punem pe Alonso, Magnussen, Stroll, Ricciardo, Ericsson, Palmer și Grosjean.
Clasament – Marele Premiu al Australiei

1. Sebastian Vettel
2. Lewis Hamilton
3. Valtteri Bottas
4. Kimi Raikkonen
5. Max Verstappen
6. Felipe Massa
7. Sergio Perez
8. Carlos Sainz
9. Daniil Kvyat
10. Esteban Ocon

24.03.2017

Marele Premiu al Australiei – Antrenamente 2

Sesiunea de antrenamente din Marele Premiu al Australiei a început excelent pentru Mercedes-AMG Petronas. Lewis Hamilton joacă într-o ligă superioară.

Britanicul reușește ca în a doua parte a antrenamentelor să scadă sub 1 minut și 24 de secunde. Cel mai bun timp al lui Hamilton a fost de 1.23,620. Pe locul secund a venit Vettel cu o întârziere de mai bine de 0,5 secunde, în timp ce Bottas, noul coechipier al lui Hamilton încheie a doua sesiune de antrenamente pe locul 3.

23.03.2017

În intervalul 24 – 26 martie fanii Marelui Circ vor putea vedea acțiunea din Marele Premiu al Australiei. Este prima etapă a noului sezon, iar schimbările de regulament și noile monoposturi promit un spectacol de top.

La fel ca în 2016, drepturile de televiziare sunt deținute de posturile Digi Sport (disponibil în grila RCS-RDS) și Dolce Sport (disponibil în grila Telekom TV).

Citește și: Piloții și echipele de Formula 1 în 2017

Marele Premiu al Australiei începe vineri, 24 martie la ora 3:00 cu prima sesiune de antrenamente. La ora 7:00 veți putea urmări a doua sesiune de antrenamente. Ultima trecere o să aibă loc sâmbătă la ora 5:00.

Citește și: Calendarul etapelor de Formula 1 în 2017

Calificările pentru Marele Premiu al Australiei se vor desfășura sâmbătă începând de la ora 8:00. Cursa este programată duminică, 26 martie, de la ora 8:00.

Citește și: Formula 1 2017 – Cum arată noile monoposturi ale echipelor angrenate în Marele Circ

Cronica pentru Marele Premiu al Australiei o să vină imediat după căderea steagului caroiat.

Foto

Adaugă un comentariu