Formula 1 Singapore: Lewis Hamilton castiga si trece pe prima pozitie a clasamentului general

Lupta pentru titlul de campion in sezonul 2014 al Formulei 1 se incinge.

Marele Premiu al statului Singapore s-a desfasurat in nocturna, iar Lewis Hamilton, pilotul Mercedes, a reusit sa isi adjudece victoria. Pe pozitia a doua a clasamentului de etapa a sosit Sebastian Vettel, iar podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo. Astfel, Hamilton trece pe prima pozitie a clasamentului general, la doar 3 puncte in fata lui Nico Rosberg.

Desi ne asteptam ca etapa sa fie dominata iarasi de monoposturile Mercedes, lucrurile nu au stat chiar asa. Nico Rosberg, a avut o serie de probleme tehnice inca de pe linia de start, iar in turul cu numarul 15 s-a vazut nevoit sa abandoneze.

Hamilton a mers ceas inca de la inceput, iar in spatele sau, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo si Fernando Alonso au tot facut schimb de pozitii. Asa cum era de asteptat, cursa a fost animata si de intrarea Safety Car-ului, in turul cu numarul 31, cand Sergio Perez a rupt aripa fata a monopostului.

Masina de interventie a ramas pe circuit pana in turul cu numarul 38. Dupa restart, Hamilton nu are nicio problema in a ramane lider, in timp ce Vettel si Ricciardo, il tin in spate pe Alonso.

Finalul de cursa a fost unul plin de suspans. Pilotii Red Bull nu au mai intrat pentru inca un schimb de pneuri, in timp ce Hamilton a pus secunda dupa secunda si a intrat iarasi la boxe. Dupa revenire, Vettel a trecut pe prima pozitie, insa pe gume noi, Hamilton a continuat sa faca senzatie, depasindu-l pe german dupa doar doua tururi.

Alonso a mers si el la limita, reusind sa se apropie de pilotii Red Bull, insa cele 2 ore de competitie au pus capat cursei, spaniolul terminand pe locul cu numarul 4.

Vezi toate rezultatele din acest sezon de Formula 1.

Adaugă un comentariu