Formula 1 Spa – Ricciardo castiga, Rosberg pe doi, Hamilton nu puncteaza

Contrar asteptarilor, cursa de Formula 1 de la Spa a inceput pe un circuit uscat, insa in regiunile apropiate ploia era deja prezenta, astfel incat asteptarile pentru o cursa plina de evenimente erau deja foarte ridicate. Spa este unul dintre cele mai spectaculoase circuite din sezon si in fiecare sezon ofera curse ce raman in istorie.

Primul incident a avut loc chiar inainte de start, cand masina lui Alonso nu a putut fi pornita la timp, iar spaniolul a plecat mai tarziu, a depasit plutonul in tura de formare si si a revenit pe pozitia initiala. Totusi, incidentul a intrat in atentia comisarilor de cursa, iar in turul al 12-lea, Alonso a fost penalizat cu un stop&go de 5 secunde, ceea ce i-a distrus sansele la o pozitionare foarte buna.

Cursa de Formula 1 de la Spa ofera mereu unul dintre cele mai spectaculoase starturi din sezon, dar anul acesta plutonul a plecat fara incidente. Vettel a trecut pe pozitia a doua, apoi a fortat, a gresit si a cazut pe trei. Cel mai important moment al primelor tururi a fost incidentul care i-a implicat pe Rosberg si pe Hamilton, pe de primele doua pozitii. Rosberg a incercat depasirea pe linia dreapta de dupa Eau Rouge, iar in viraj s-a atins cu Hamilton, rezultatul fiind o pana pentru britanic si spoilerul fata distrus pentru german. Hamilton a ajuns la boxe, dar din spatele plutonului, iar Rosberg a ramas la conducere, dar cu un ritm foarte slab, practic tinand plutonul pe loc. La prima oprerie la boxe, Rosberg a schimbat spoilerul fata cu pretul unui timp mai mare de stationare.

Dupa prima oprire la boxe, primul loc era ocupat de Ricciardo, urmat de Raikkonen, Vettel, Rosberg si Bottas, Hamilton fiind pe pozitia a 16-cea ( a cazut pe 19 dupa intrarea la boxe din turul al 18-lea). Din cauza unei franari violente, intr-o tentativa de a trece de Vettel, Rosberg si-a distrus pneul stanga fata si a fost nevoit sa treaca pe la boxe, deoarece vibratiile masinii era prea mari, iar asta l-a dus pe locul al 9-lea.

Finalul cursei de Formula 1 de la Spa ne-a adus o lupta extrem de tensionata intre pilotii de pe pozitiile 5-8 (Magnussen, Alonso, Vettel, Button), germanul fiind cel care a avut castiga de cauza in final. Alonso a fost practic scos de pe circuit de Magnussen, s-a lovit cu Vettel si a reusit sa termine cu greutate pe pozitia a 8-a.

Cum ploaia nu a mai aparut, cursa a fost castigata de Ricciardo, care a condus foarte curat pe durata intregii curse, acesta fiind urmat de Rosberg, Bottas, Raikkonnen, Vettel, Magnussen, Button, Alonso, Perez si Kvyat.

In clasamentul general Rosberg a luat un avans consistent fata de Hamilton (care a abandonat) si s-a distantat la 29 de puncte, avand un total de 220 de puncte. Asadar balanta din lupta pentru titlul mondial din Formula 1 pare sa se incline consistent spre Rosberg care, daca nu va avea probleme de fiabilitate, va fi foarte greu de batut pana la final.

 

Clasament general Formula 1 2014 

[table id=481 /]

 

 

Adaugă un comentariu