Jari-Matti Latvala readuce Toyota pe harta WRC cu victoria din Suedia

În intervalul 9 – 12 februarie, pasionații de motorsport și-au dat întâlnire cu ocazia Raliului Suediei. Descris drept cea mai rapidă etapă a Mondialului, Raliul Suediei avea să genereze o surpriză extrem de plăcută pentru toți fanii acestui sport. Jari-Matti Latvala împreună cu navigatorul Miikka Anttila au reușit să readucă Toyota pe harta WRC. 

Dacă Toyota s-a bucurat de un succes considerabil în World Rally Championship în trecut, proiectul Yaris WRC (o maşină de peste 380 CP) reprezintă un nou capitol în lunga şi ilustra istorie în motorsport a mărcii, parte a angajamentului acesteia de a-şi îmbunătăți continuu gama de maşini prin experiența dezvoltată în motorsport. Această experiență translatată în zona de cercetare-dezvoltare a companiei, în slujba noilor modele Toyota, reprezintă prioritatea principală a echipei Toyota Gazoo Racing WRT pentru 2017.

În Raliul Suediei, Jari-Matti Latvala a reușit să se impună în șase probe speciale, să acumuleze 5 puncte bonus în urma Power Stage-ului și să termine în fruntea clasamentului general de etapă.

În urma rezultatelor obținute în cadrul Raliului Suediei, Jari-Matti Latvala trece pe prima poziție în clasamentul general provizoriu al WRC, iar echipa condusă de Marcus Gronholm se află pe poziția secundă în topul constructorilor. În clasamentul navigatorilor, Miikka Anttila conduce.

“Este incredibil. O echipă nouă, o mașină nouă, al doilea raliul al nostru și am câștigat. Nu am cuvinte să descriu asta, sunt foarte emoționat”, a declarat Jari-Matti Latvala după încheierea etapei din Suedia.

În prima etapă a acestui sezon de WRC, Toyota Gazoo Racing WRT a reușit, de asemenea, un rezultat foarte bun, ceea ce face ca debutul echipei să fie și mai spectaculos. Motorsportul necesită, de obicei, investiții și timp pentru a reuși performanțe bune și probabil că nici oficialii echipei nu se așteptau la un astfel de rezultat, într-un timp atât de scurt. Același Jari-Matti Latvala a reușit poziția secundă în Raliul Monte Carlo, desfășurat cu două săptămâni înaintea celui din Suedia. Toyota Gazoo Racing WRT are toate șansele să se transforme din debutant în candidat legitim la lupta pentru titlu în WRC și este echipa de urmărit în acest debut de an.

Din păcate, Juho Hänninen, coechipierul lui Jari, nu a avut un început de an foarte bun. Atât etapa de la Monte , cât și cea din Suedia aveau să aducă accidente trase la indigo.

Pentru concurenții din WRC urmează o provocare extremă în Mexic. Etapa se va desfășura în intervalul 9 – 12 martie.

Rezumat Raliul Suediei – Jari-Matti Latvala și Toyota Yaris WRC

Foto/Video | ToyotaGazooRacing

Adaugă un comentariu