Toyota va pleca din pole-position in cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans 2014

Dupa cele trei sesiuni de calificare, Toyota si-a asigurat prima pozitie pe grila la startul celei de 82-a editii a cursei de anduranta de 24 de ore  de la Le Mans. Masina cu numarul 7, o Toyota TS040 Hybrid va pleca sambata din fata plutonului, ea fiind acompaniata in prima linie de masina cu numarul 14, un Porsche 918 Hybrid.

 

Anul acesta, cursa de la Le Mans se anunta o fi una dintre cele mai disputate editii din era moderna. Audi, favoritii clasici ai cursei de 24 de ore, nu ii vor avea ca rivali doar pe cei de la Toyota, asa cum s-a intamplat anul trecut, dar si pe cei de la Porsche, care revin in clasa LMP1 dupa o pauza de 16 ani. Asa cum era initial anticipat, in calificarile care s-au incheiat vineri noapte, cei de la Toyota au fost extrem de rapizi. Prima pozitie pe grila a fost ocupata de masina numarul 7 (Toyota TS 040 Hybrid) cu timpul de 3:21,789. Porsche a urmat cu masina numarul 14 (Porsche 918 Hybrid) cu un timp de 3:22,146, iar pozitiile trei si patru au fost ocupate in ordine de Toyota si de Porsche. Audi au fost cei mai lenti din trioul de echipe fruntase, insa ei se vor baza pe strategie si spera sa intre de mai putine ori la standuri.

Ziua de vineri este destinata pentru vizitarea liniei boxelor de catre public, dar si de alte activitati speciale, precum parada oficiala a pilotilor, din centrul orasului Le Mans. Startul oficial al cursei de la Le Mans va avea loc sambata, la ora 16, ora Romaniei.

 

Rezultate calificari Le Mans 2014:

Clipboard01

Adaugă un comentariu