WRC 2016 – Jari-Matti Latvala oprește dominația lui Ogier

Campionatul Mondial de Raliuri a părăsit Europa cu destinația Mexic. În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC) a reușit să oprească dominația Ogier.

Finlandezul s-a instalat pe prima poziție a clasamentului provizoriu după prima zi de speciale și nu a mai coborât de acolo. Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) a făcut și el un raliu excelent, însă Latvala a fost mai bun.

Pe locul trei al clasamentului general a încheiat Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), însă o penalizare de 2 minute cauzată de folosirea mai multor pneuri decât permitea regulamentul îl împinge pe acesta de pe podium, lăsându-i locul liber lui Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC).

Delegatul tehnic FIA a înaintat un raport în care spunea că Sordo a folosit 29 de pneuri, cu unul mai mult decât era precizat în regulament. Directorul echipei a recunoscut greșeala, în timpul unui schimb, Sordo a primit trei pneuri noi și două folosite în loc de două anvelope noi și trei uzate.

Pe poziția cu numărul cinci a încheiat Hayden Paddon, pilotul Hyundai făcând un raliu bun. Cea de-a doua etapă de macadam a acestui sezon va avea loc în Argentina în perioada 21 – 24 aprilie.

Sursa | WRC Foto | Volkswagen

Adaugă un comentariu