10 lucruri pe care nu le știai despre compania FIAT

Paste, pizza, Imperiul Roman și… FIAT! Acestea sunt câteva dintre simbolurile Italiei, cunoscute la nivel internațional. Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre compania Fiat.

1. Numele Fiat este un acronim de patru litere pentru Fabbrica Italiana di Automobili Torino.

2. Prima mașină vândută de italienii de la Fiat a fost un automobil cu 4 CP. Se întâmpla în anul 1899.

3. Printre grupurile deținute de Fiat se numără: Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Iveco, Lancia și Maserati.

4. CEO-ul Fiat este Sergio Marchionne, un bărbat care nu se ferește să spună lucrurilor pe nume. În luna mai 2014, acesta a declarat că nu este încântat când un american cumpără un Fiat 500e. “Sunt destul de cinstit să vă spun că de fiecare dată când un american cumpără una, eu pierd 14.000 de dolari”.

5. În mod ciudat, nu Italia este cea mai mare piață de desfacere pentru Fiat, ci Brazilia.

6. Constructorul de automobile Seat a fost “pus pe picioare” cu ajutorul sprijinului Fiat. Spaniolii au produs modele Fiat sub marca Seat pana in anul 1981, cand producatorul italian si-a retras sprijinul

7. În decursul istoriei sale, Fiat și-a schimbat sigla de 14 ori.

8.  Pe parcursul celui de al doilea Razboi Mondial, Fiat a produs tancuri și aeronave militare pentru armata italiana si pentru cea germana.

9. Fiat detine recordul titlului de “Car of the Year”. Modelele care au primit distincția sunt: Fiat 124, 128, 127, Lancia Delta, Fiat Uno, Fiat Tipo, Fiat Bravo/Brava, Fiat Punto, Alfa Romeo 156, Alfa Romeo 147, Fiat Panda și Fiat 500.

10. Uzina Fiat Lingotto din Torino a fost pentru multă vreme una dintre cele mai interesante din lume datorită arhitecturii. Aceasta avea cinci etaje și o pistă futuristă de teste pe acoperis unde se testau diferite modele.

Adaugă un comentariu