10 modele BMW, Nissan și Porsche au fost interzise în Coreea de Sud

Acum mai bine de un an vă anunțam că scandalul Dieselgate o să deschidă o adevărată cutie a Pandorei. Și chiar așa s-a întâmplat. Controalele au fost mult mai strice, multe state vor amenzi pentru constructorii care au mințit, iar altele au interzis comercializarea vehiculelor care nu respectă standardele.

Spre exemplu, autoritățile din Coreea de Sud au decis să interzică vânzarea a zece modele BMW, Nissan și Porsche după ce a ieșit la iveală faptul că producătorii au publicat documente false cu privire la testele de emisii.

Dar producătorii nu au scăpat doar cu atât. Aceștia au primi și amenzi de aproximativ 6 milioane de dolari pentru cele 4.523 de vehicule care încălcau normele. Toate cele 10 mașini și-au pierdut certificare, iar vânzările a patru dintre ele au fost deja oprite.
Imediat după ce știrea a ajuns în flux, oficialii BMW au spus că vor face tot posibilul pentru a primi certificarea, în timp ce Nissan spune că o să colaboreze cu autoritățile.

Și nu este pentru prima dată când autoritățile din Coreea de Sud reacționează astfel. Anul trecut, asiaticii au amendat grupul Volkswagen și au interzis comercializarea a 32 de modele produse de Audi, Bentley și Volkswagen.

Via | Carscoops

Adaugă un comentariu