18 ani de puscărie pentru că a lovit un polițist cu mașina

Sunt multe momente în care ne plângem că justiția nu pedepsește suficient de aspru anumite infracțiuni, însă aici este nu este cazul. În luna ianuarie a anului trecut, un tânăr de 19 ani a lovit intenționat cu mașina un polițist, după care l-a „plimbat aproximativ 80 de metri pe capota mașinii.

Pentru fapta lui, acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare, la care instanța a adaugat un rest pe care tânărul îl avea de executat, astfel încât acesta are acum o condamnare de 18 ani de închisoare. Cum s-a ajuns aici? Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut că, „în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2016, în jurul orei 21.20, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul principal Olteanu Cristi Mihai a depistat pe strada Drăgăşani, din municipiul Craiova, autoturismul marca Audi TT la volanul căruia se afla inculpatul Iamandiţă Severus, care nu deţine permis de conducere, şi care staţiona în mijlocul drumului, blocând traficul. A coborât din autoturism cu intenţia de a efectua controlul conducătorului autoturismului marca Audi TT, sens în care s-a deplasat prin faţa autoturismului, moment în care conducătorul a accelerat, demarând în trombă, lovindu-l cu partea din faţă a autoturismului şi purtându-l pe capota motorului aproximativ 80 de metri. După comiterea faptei, inculpatul a fugit din țară, iar în august a fost extrădat din Germania și încarcerat.

Tot în cadrul hotărârii judecătorești, instanța i-a interzis inculpatului dreptul de a conduce autovehicule și l-a obligat să-i plătească agentului Olteanu suma de 50.000 de lei drept daune morale.

 

 

Adaugă un comentariu