3 optiuni inedite care ne arată că mașinile actuale vin din viitor

Automobilele zilelor noastre au zeci de opțiuni, una mai eficientă ca alta. Există însă și destule opțiuni considerate ca fiind inutile. Ce pregătesc mașinile viitorului? Opțiuni și mai inteligente. Iată trei dintre acestea care există deja pe piață!

1. Portbagajul care se deschide singur când șoferul este încărcat de bagaje

Căratul bagajelor este un coșmar pentru oricine. Tocmai de aceea, inginerii au proiectat mașini inteligente care deschid singure portbagajul atunci când șoferul nu se poate folosi de mâini și trece piciorul pe sub hayon, având cheia mașinii în buzunar. De exemplu, Ford Kuga este unul dintre modelele care pot face acest lucru.

2. Scaunele care fac masaj

La drumuri lungi, un masaj ar fi eficient pentru a relaxa șoferul. Unul dintre cele mai bune sisteme de masaj se găsește ca opțiune la Mercedes-Benz Clasa S. Astfel, șoferul poate beneficia de un masaj “ca la carte”.

3. Senzori care detectează când șoferul e prea obosit

Majoritatea constructorilor auto oferă opțional sau în echiparea standard sisteme inteligente care analizează felul în care conduci. Odată urcat la volan, mașina știe când șoferul nu conduce în aceeași parametri și este mult prea obosit. Mai mult, automobilul îi avertizează pe conducătorii auto că este momentul să se odihnească.

Adaugă un comentariu

Articole similare