5 bune maniere de care să ții cont în mașină

O parte dintre regulile din codul bunelor maniere se aplică și la călătoria cu mașina. Iată 5 reguli de conduită de care ar trebui să țină cont atât șoferul cât și pasagerii:

1. La urcatul în taxi, o doamnă se așează în spate.  Bărbatul care însoţeşte o doamnă nu se aşază nici el lângă şofer, ci în spatele acestuia, cu doamna alături, în dreapta.

2. Nu se fumează în mașină decât cu acordul șoferului. Gestul este însă nepotrivit atunci când mai sunt şi alţi pasageri în maşină, mai ales dacă este vorba despre nefumători.

3. Când în maşină sunt două cupluri de aceeaşi vârstă, este firesc ca soţia (iubita) celui care conduce să stea în faţă.

4. Un șofer politicos va întreba pasagerul dacă îl deranjează muzica și ce gen preferă acesta. La fel va proceda înainte să deschidă geamul.

5. Proprietarul masinii este cel care deschide portierele, îi ajută pe pasageri să urce, se așează ultimul, se asigură că ușile sunt bine închise și apoi se așează la volan.

    tadjy qi stan says:

    interesant dar e o obiectie: ce cauta proprietarul masinii la volan in cazul in care nu are permis sau daca soacra e proprietara te ajuta sa cobori?

Adaugă un comentariu

Articole similare