5 lucruri pe care trebuie să le știi despre anvelopele de iarnă. Cum îndepărtează zăpada și când trebuie verificate!

Anvelopele de iarnă îți pot salva viața. Chiar dacă unora li se poate părea exagerată afirmația de mai sus, ea este cât se poate de reală. Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre anvelopele de iarnă:

Sunt create pentru iarnă

Anvelopele de iarnă sunt special fabricate să facă față atât zăpezii, cât și ghețușului. Spre deosebire de gumele all season, cele de iarnă sunt mult mai eficiente și timpul de oprire în condiții de zăpadă este mult mai scurt.

Îndepărtează zăpada

Anvelope de iarnă sunt echipate cu un model care împinge zăpada și gheața în timpul rulării. Pentru o performanță mai bună în condiții mai puțin prielnice, acestea au o adâncime a benzii de rulare mai mare. Cauciucurile de iarnă sunt fabricate din compuși speciali, care pot rezista la temperaturi extreme scăzute.

Trebuie verificate periodic

Presiunea anvelopelor de iarnă trebuie verificată periodic, cel puțin o dată pe lună. Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât presiunea va scădea și ea. Verificarea periodică va lungi durata de viață a anvelopelor.

Trebuie să le schimbi pe toate patru

Pentru a face economie, unii conducători auto schimbă la venirea iernii doar două anvelope, eventual cele de pe puntea cu tracțiunea. Acest lucru nu este recomandat. Pe lângă faptul că este o mutare ineficientă, această decizie poate fi și periculoasă, întrucât șoferul poate scăpa mai ușor automobilul de sub control în condiții de zăpadă.

Mai scump, nu înseamnă mai bun

Nu întotdeauna anvelopele de iarnă mai scumpe sunt și cele mai bune pentru un automobil, avertizează experții. Mai mult decât atât, prețurile anvelopelor de iarnă sunt, de obicei, comparabile cu anvelopele all season. Astfel, nu există nici un motiv pentru a nu trece la gumele de iarnă.