78 de miliarde de euro – Suma calculată de analiști în cazul Dieselgate

Putem spune că Volkswagen se află în cea mai grea perioadă a istoriei. Scandalul Dieselgate este departe de a ajunge la final, iar analiștii de la Credit Suisse au și venit cu un calcul, nu prea fericit.

Conform analiștilor de la Credit Suisse, cel mai nefericit scenariu pentru Grupul Volskwagen se cifrează la 78 de miliarde de euro, cu mult peste cele 6,5 miliarde de euro puse deja deoparte de nemți pentru remedierea problemelor. În altă ordine de idei, cele 78 de miliarde de euro reprezintă de 7 ori profitul net înregistrat de grupul german în 2014.

Așa cum era normal, Credit Suisse vine și cu cel mai fericit scenariu. Chiar și așa, acesta se ridică la 23 de miliarde de euro, de 3,5 ori mai mult decât cele 6,5 miliarde blocate de VW.

“Aceste valori sunt…speculații pure”, a declarat un purtător de cuvânt Volkswagen.

În vederea obținerii acestor rezultate, Credit Suisse a luat în calcul repararea celor 11 milioane de vehicule, încheierea tuturor acțiunilor din instanță și recompensarea clienților. Aceiași analiști spun că până la 33 de miliarde de euro vor merge către clienți sub forma unor compensări ca urmare a scăderii valorii de revânzare a vehiculelor.

Rechemarea în service, costurile cu remedierea problemei, o posibilă creștere a consumului și daunele provocate imaginii brandului vor duce la o îngreunare a vânzării unui vehicul VW pe piața de second-hand.

O soluție ar putea fi acordarea unor reduceri în momentul achiziției unei mașini noi în cazul proprietarilor afectați de scandal.

Cât despre Volkswagen Financial Services, aceasta ar putea apela la o infuzie de capital pentru a trece cu brio de această perioadă nefastă.

Iar la toate acestea se adaugă și scăderea de la bursă. Analiștii Credit Suisse spun că acțiunile vor ajunge undeva la 82 de euro.

Via | CNN

Adaugă un comentariu