Accidentul care a împărțit Bistrița în două: cine e vinovat? | VIDEO

Un accident rutier a avut loc în urmă cu o zi într-o intersecție din Bistrița. Un bărbat de 41 de ani care circula cu viteză excesivă a lovit o șoferiță într-un sens giratoriu. Polițiștii au considerat-o vinovată pe șoferiță, dar gurile rele spun că oamenii legii au procedat astfel întrucât bărbatul era un coleg de-al lor. 

Am aflat ce ALCOOLEMIE avea Ilie Năstase! Riscă pușcăria

Ai un pensionar în familie? TRECE MAȘINA PE NUMELE LUI!

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

Un bărbat de 41 de ani care circula cu viteză la volanul unui autoturism înmatriculat în Cluj a fost lovit de o mașină condusă de o șoferiță care încerca să intre într-un sens giratoriu. Așa cum se poate oberva pe camerele de luat vederi, bărbatul a schimbat benzile, trecând de pe banda a doua pe banda întâi chiar înainte să intre în sens.

Femeia de 38 de ani se afla în mașină cu copilul ei de 4 ani. Din fericire șoferița și copilul nu au suferit răni în urma accidentului, scrie bistriteanul.ro.

În mod ironic, vinovată a fost găsită șoferița și nu cel care circula cu viteză excesivă și care era, cum altfel, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Au procedat corect oamenii legii?

Vezi AICI IMAGINI!

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta, dar uite ce urmează

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

Știi ce simbolizează dungile acestea de pe anvelope?

E gata! Chinezii au inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine | VIDEO

    crăciun neculai says:

    Nu intra cu viteza in sensul giratoriu, trebuie să încetinește și să dai eventual prioritate de cedează trecerea, bărbatul este vinovat de producerea accidentului, indiferent de ce este el.

    eu maa says:

    doamne cati prosti mi-a fost dat sa vad aici..!
    habar n-aveam ca exista atatia..
    pai baa, aia cu masina rosie trebuia sa cedeze trecerea aluia calare pe torpila.. punct!
    purea sa vina ala si cu 300 km/h, era problema lui si raspundea DOAR daca se constata asta cu radar, dar prioritatile nu se negociaza!

    Jon says:

    Cretinule, masina rosie era deja in sensul giratoriu, si in caz ca nu stii, cel care e deja in sens are prioritate fata de ceilalti. Ala nu a ezitat nici o secunda sa reducă viteza. Preda ti singur carnetul daca ai asa ceva.

    radu says:

    De acord: soferul autoturismului Albastru nu respecta regimul de viteza – nu adapteaza viteza la conditiile de drum asa cum le place politistilor sa spuna. Femeia era deja in intersectie cnad acel nebun a venit cu viteza si i-a taiat calea acrosand-o. 1 jumatate de secunda si femeia era moarta din cauza acelui nebun! L-au testat pentur substante hlucinogene?!?

    symy says:

    Doamna era DEJA IN SENS!!!!!!Soferul (politist )grabit si IRESPONSABIL ESTE VINOVAT!!!!Imaginile camerelor spun tot.Bine ca n-a murit nimeni.

    bogdan says:

    La momentul in care a patruns in sensul giratoriu masina rosie, din stanga ei nu venea NIMENI. Deci pana aici corect. A aparut celalalt vehicul. Imprevizibil, cu o viteza categoric peste limita, cu o traiectorie a “minimei rezistente”, adica practic in linie dreapta. Deci, pe scurt, in cel mai rau caz, politistii ar fi decis culpa comuna. Dar in niciun caz vina nu poate apartine exclusiv conducatorului autovehicolului rosu. Eu de fapt consider ca nu are nicio vina.

    jean says:

    orice autovehicul care se afla in sens giratoriu are prioritate fata de autovehiculele ce nu sant intrate in sensul giratoriu.

    Adrian viorel says:

    Normal ca tristu ala. futul in noroc cu viteza cu care a intrat in sensul giratoriu se urca pe intercontinental.

    George says:

    Politistul judeca dupa lege , cine vine din stanga are prioritate , ghinionul femeii ca cel din stanga a venit cu viteza . Politia a dat amenda fara sa vizioneze filmuletul , probabil daca ar fi vazut cum sta treaba ar fi dat cupa comuna .

    radu says:

    bah desteptule: prioritate are c ine vine din dreapta!!! sa nu cumva sa mai iesi din casa la volanul masinii!!
    2 la mana: in sesnul giratoriu au prioritate masinile aflate in sens
    3 la mana: in aporpierea intersectiilor(deci si a intersectiilor cu sens giratoriu) reduci viteza, nu accelerezi la 70-80 km/h
    4 la mana: singura situatie in care femeia e vinovata e cea in care acolo nu e sens giratoriu si ea trebuia s acorde prioritate, dar in lipsa oricarui semn in acest sens.. autoturismul albastru a fost condus de un nebun care nu mai are voie la volan!

    teo969 says:

    De multe ori nici mie nu mi se da prioritate in sensul giratoriu si cu toate acestea nu ma urc cu masina pe nimeni. Am o pedala care se numeste frana si o folosesc cand este cazul. Cu totii gresim in trafic. Chiar daca esti nevinovat intr-un accident, tot pierzi, timp, bani la revanzarea masinii, ramai fara masina cateva zile, etc. Eu cred ca doamna mai are o sansa daca le deschide proces celuilalt sofer si Politiei. Din ce am vazut prin instante, nici judacatorii nu prea ii au la inima pe politisti

    Ovii says:

    Unii oameni sunt mai egali decat ceilalti ! Nu se vede aici abuz in serviciu , favorizarea infractorului ,

    Cox says:

    Șoferița nu are absolut nicio vina , a pătruns regulamentar in sensul giratoriu , s-a asigurat…a intrat in sens înainte sa apăra acel imbecil criminal care nu respectat nicio regula de circulație . Zdrențele de colegi care au încercat sa-l scape nevinovat trebuiesc date afara din poliție

    liviu georgescu says:

    daca luam un print screen[ o captura] in momentul accidentului , doama e de vina , daca lasam sa curga imaginile vedem viteze disproportionate, domnul e devina.
    dar mai vedem ca in sensul giratoriu erau doua masina care nu semnalizau sau nu se vad ca semnaliseaza, deci soferul politist este vinovat cel putin de acceeasi vina ca si doamna ca nu a acordat prioritate masinilor atentie din sensul gratoriul nu celor din afara lui, [ca nu stim unde vroiau sa ajunga] si ultima in momentul accidentului ambii erau in sens,domnul trebuia sa semnalizeze si sa acorde prioritate celor care continua miscare in sensul giratoriu, sa intre usor pe banda 1 cu semnalizare, cred ca este vinovat de mai multe domnul decat doamna

    domnul viteza f mare fata de toti participanti la trafic
    nu semnalizeaza intentia, taie benzile fara sa se asigure si fara semnalizare
    nu acorda prioritate celor care erau deja in sens [si de asta se grabea sa nu vina ceilalti peste el[]

    nu vedem ce a semnalizat soferul policist , ca putea sa o ia si la dreapta dar venind cu viteza a trebuit sa continue drumul
    doamna vinovata ca mergea prea incet, si avea si vizibiltate,deci il vedea pe nebun ca vine, o frana sau tragea la dreapta si gata scapa

    daca venea mai repede , poate trecea de domnul sau sigur era mai mult in sens si scapa de orice vina

    acum doar un expert si un judecator sa judece corect filmul
    daca e proba

    daca nu a semnalizat

    kim_vl says:

    Intr-o intersecție cu sens giratoriu nu are prioritate cel care intra cu viteza mai mare cu cel care intra primul in sens. Aceeași problemă o am și eu cu tembelii care cred că dacă intră cu viteza in sens au prioritate în fața mea, care intru primul in sens și cu viteza adaptata evitării oricărui …tembel. Deci vina e 100% a borâtului.

    Coman Tudor says:

    Boul ăla cu mașina albastră e de vină! La anularea carnetului cu el. Poate să fie cine o fi, a intrat în giratoriul ăla mai ceva ca în filme…

    cetatean says:

    ,,Vitezohotomanul” e de vina !

    sorin says:

    Am urmărit materislul video de foarte multe ori nu am nici o treabă sunt din altă zonă a țării nu cunosc pe nimeni din cei implicați vreau să clarific asta de la început.Într-o intersecție cu sens giratoriu se acordă prioritate de stânga ok înainte de a intra în intersecție te asiguri ok?dacă în imediata apropiere a intersecției se află un autovehicul oprești nu?Priviți cu atenție cu tot respectul pt doamne la volan dar doamna din imagini nici nu a schițat să oprească cel puțin să se asigure cu toate că pe imaginea 2 se vede clar că se apropie un autoturism indiferent de viteza cu care circulă.Acum vă întreb pe voi cei care ați comentat dacă se apropia o ambulanță în misiune mergea cu 30 de km la oră?Cu părere de rău dar polițiștii au dreptate.

    șofer de RO says:

    Am înțeles că polițistul se grăbea să înapoieze mașina. Cuscrului? Și ce? Avea termen limită? Era închirită mașina cu ora? Ce să facem pe viitor? Să oprim în giratoriu și să ne asigurăm să nu vină un Gonzales(speedy) din ăsta? Dacă poliția consideră că nu este vinovat colegul lor îi transmit atât: RUȘINE!

    name says:

    Precedența în sensul giratoriu o are mașina roșie. Nărodul e vinovat.

    Catalin says:

    Pe vremea mea avea prioritate cel care intra primul in sensul giratoriu, nu cel care mergea cel mai repede.
    Nici intr-o intersectie nesemaforizata nu mergi asa de repede iar la viteza aia benzile si giratoriul nu mai exiastau pentru el, decat linia dreapta.

    RIZEA ION says:

    Totdeauna este vinovat omul simplu ! FIRESTE CA BARBATUL CARE CIRCULA PE PISTA DE C U R S E ESTE PRINCIPALUL VINOVAT !

    Ca șofer profesionist, cu experiență de peste 10 ani în domeniu internațional fără nici un accident, văzând imaginile video, pot sa zic liniștit ca conducătorul autoturismului albastru era de vină în accidentul prezent. Dacă nu o se acordă dreptate doamnei, nu va fi nimic de mirat,că am putea știe deja ca aci în România numai cu P.C.R. Se pot rezolva lucrurile. Pile. Cunoștințe. Relații. Din păcate trăim într -o țară așa de coruptă. Îmi pare rău de doamna respectivă. Toate cele bune îi doresc.

    Danut Florin says:

    Pentru nestiutori si pentru cei care au dobandit carnet de conducere fara sa se pregateasca asa cum trebuie, cititi Decretul! Soferita are clar dreptate! Dovada este irefutabila!

    Andrei says:

    Masina rosie era pe prima banda deja intrata in sensul giratoriu. Masina albastra a patruns in sensul giratoriu si iesind din acesta de pe a doua banda, fara semnalizare luand fata masinii rosie. Vinovat de accident este soferul masinii albastre.

    EmC says:

    Dupa cum se vede in filmuletul alaturat, femeia cu masina rosie deja era pe banda 1 a sens – giratoriului ( in minutul 1:22), cind barbatul a intrat cu viteza. Daca el (barbatul cu masina albastra ) circula cu viteza regulamentara pe portiunea de drum in care este si sens – giratoriul, se putea evita accidentul de catre amindoi soferi. Daca politia ar fi corecta si s-ar uita atent la film ( cadru cu cadru), ar vedea ca femeia deja era intrata in sens – giratoriu. Daca femeia se lasa mai prejos decit se vede in film, pierde sigur in instanta.

    oare says:

    Vinovatul este soferul masini albastre si este foarte usor de demonstrat din filmare.
    Doamna ar trebui sa angajeze un expert care sa faca calculul vitezei masini albastre folosind filmarea de mai sus si ajunge atit.Pe linga viteza excesiva este clar ca masina rosie deja era in sensul giratoriu iar masina albastrea intra a doua asa ca nu prea vad cum se poate face scapat soferul masini albastre.

    jony says:

    sunt si eu driver de week and dar cind plec de acasa am doua sensuri giratorii iar personal cind ajung la primul sens eu facdreapta pun semnal dreapta astept pina nu mi mai vine din stinga nimic ma incadrez si merg apoi in linie dreapta ,la urmatorul iar semnal stinga iar astept pina se elibereaza banda 1si 2 ma incadrez aproape de sens .banda mai aproape de sens . trec usor cu toate ca s atent lla cei din dreapta care mi dau prioritate,si dupa aceea pot sa accelerezin voie in linie dreapta,deci dupa cum se vede n poza aici nu putem decide noi ca nu i un film cap coada dar sigur unul din doi a gresit speta politistul civil deoarece a venit cu viteza ,a gresit si doamna pentru ca sigur s a pierdut ,dar cel mai mult au gresit organele,.deoarece.au tratat preferential,subiectiv.in atare situatii trebuie facute investigatii.,stiu ca am patit o dar la mine a fost ceva super minor.Sper ca doamna sa incerce sa se apere pe alta cale.

    Bucur says:

    Autoturismul rosu nu era in giratoriu (uitati-va cu atentie !) ,dimpotriva cel albastru era in giratoriu deci cel rosu trebuia sa-i acorde prioritate.

    cobe says:

    Interlopul cu masina albastra este vinovat !100%,cine nu este convins sa citeasca,sa se informeze.Masina rosie vine cu viteza legala si se incadreaza pe prima banda,fiind deja in sensul giratoriu,pai daca prima banda este ocupata si vine un interlop cu viteza si intra pe banda a doua,ca sa o ia inainte-adica sa taie prima banda,trebuie sa dea prioritate celui care este deja pe prima banda in sensul giratoriu.Este un caz de gaga,asa zisul politist de sirculatie s-a dat de partea interlopului,cunscandu-l cu dare mare de mana.Daca cineva vede acest film si are pregatire juridica,adica avocat,ar trebui din proprie initiativa sa se ofere pentru apararea soferitei in instanta.

    BZ says:

    Daca masina albastra nu circula cu viteza nu se intampla accidentul. Unde este simtul de responsabilitate?

    Suprem says:

    E vinovat cel cu auto albastru

    Ionut says:

    In primul rand e vinovat administratorul drumului care a proiectat caricatura aia de sens giratoriu( un sens giratoriu normal te obliga sa reduci viteza prin natura lui si nu iti permite sa il tai ca in imaginile de mai sus
    )… In al doilea rand m-ar durea la basca de raportul meletienilor intr-o tara mai normala, nu ei dau banii ci asigurarile deci ele au ultimul cuvant de spus(asa e in Belgia cel putin) in al treilea rand bivolul ala ce merge ca turbatul e vinovat din orice pozitie… Incetineala doamnei i-a salvat viata… Un impact lateral la viteza aia se solda sigur cu victime…atunci cine ar fi fost vinovat?!… Mortul banuiesc…

    Stefan says:

    Regula prioritatii in intersectii se refera numai la autovehiculele ajunse SIMULTAN in intersectie. Politistul e vinovata fara nicio indoiala.

Adaugă un comentariu

Articole similare