Ai voie să deții o bâtă de baseball în mașină?

Mulți dintre conducătorii auto din România dețin în mașină fie o bâtă de baseball, fie o armă albă. Puțini sunt cei care știu însă că acest lucru este interzis prin lege.

Bâtele de baseball se vând la orice colț de stradă și șoferii sunt cei mai mari amatori de astfel de lucruri. Și nu pentru că ar juca baseball, ci pentru că deținerea unei astfel de bâte în automobil le dă siguranță. Este însă un lucru legal?

Oamenii legii spun că nu este voie cu un astfel de obiect în mașină, mai ales dacă bâta este folosită în alte scopuri decât cele sportive. Astfel, deținerea unui astfel de obiect intră la port fără drept, în locuri și împrejurari în care s-ar putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor, a unui obiect anume confecționat pentru lovire.

Cu alte cuvinte, nimeni nu îți poate face nimic dacă ai o bâtă în automobil și demonstrezi că ai un meci de baseball, dacă însă o scoți în cazul unui conflict și te folosești de ea s-ar putea să te alegi cu dosar penal pentru “port ilegal de armă albă”.

Adaugă un comentariu