Airbus va prezenta anul viitor un taxi zburător autonom

E din ce în ce mai clar că în transporturi, viitorul înseamnă autonomie. Astfel, compania aerospaţială Airbus vrea să prezinte anul viitor primul prototip de taxi zburător autonom.

Mașina zburătoare va purta numele “Vahana” și, conform producătorilor, este cea mai bună soluție a viitorului pentru a descongestiona traficul. Aceasta va putea fi comandată prin intermediul unei platforme numite CityAirbus, care va fi similară cu cea oferită de Uber. Serviciul va fi disponibil pe piaţă cel mai devreme în 2021.

“Vahana” este proiectată de divizia A3 din cadrul Airbus și va fi capabilă să transporte pasageri şi cargo. Principala provocare a inginerilor este aceea că trebuie să acorde o atenție deosebită  sistemului automat de evitare a obstacolelor.

Cifrele sunt îngrijorătoare. În anul 2035 se estimează că vor exista 2 miliarde de automobile. Doar 2.5% dintre acestea vor fi electrice și 8% vor fi hibride. În anul 2050, cifra va ajunge la 2.5 miliarde, iar populația lumii va ajunge la 9,731 de miliarde. Va exista aproape o mașină la patru oameni.

Foto: airbusgroup.com

Adaugă un comentariu