Update: Alpine renaște la Geneva. Primele imagini cu modelul din noua eră

Update: Alpine a publicat astăzi primele imagini oficiale cu noul A110. Modelul va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile săptămâna viitoare. Odată cu aceste fotografii au mai apărut o serie de zvonuri cu privire la motorizarea lui Alpine. Voci apropiate spun că vom vedea fie un 1,8 litri, fie un 2,0 litri. Masa totală ar urma să fie de circa 1.000 de kilograme, iar prețul pentru versiunea Premiere Edition’ este de 55.000 de euro. 

13.02.2017

Update: Alpine a mai publicat o imagine teaser care anunță viitorul model de serie din noua eră. Dacă vă așteptați să vedeți o caroserie întunecată sau un detaliu aerodinamic, vă înșelați. Alpine ne prezintă unul dintre scaunele viitorul model. Avem în față un scaun sport care integrează o serie de accesorii din aluminiu. Acesta este fabricat dintr-o singură bucată și va cântări doar 13,1 kilograme.

“Masa totală a scaunului Alpine a fost redusă cu până la jumătate în comparație cu oferta concurenților direcți”, scrie în comunicatul de presă publicat de Alpine.

17.01.2017

Au trecut câțiva ani buni de când Renault anunța relansarea brandului Alpine. Au tot existat o serie de concepte, însă toată lumea așteaptă primul model de serie din era nouă a francezilor. Dar iată că rugăciunile noastre au fost ascultate, iar Alpine anunță oficial că primul lor model va fi expus cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile la începutul lunii martie.

Ediția de debut a modelului de serie anticipat de conceptul A120 va fi lansat sub denumirea de Premier Edition, iar 1.955 de clienți deja au rezervat exemplarele disponibile. Taxa de rezervare plătită pentru fiecare exemplar a fost de 2.000 de euro, iar prețul final al lui Alpine Premiere Edition este estimat la 55.000 – 60.000 de euro.

În ceea ce privește datele tehnice, francezii au fost foarte săraci în declarații. Știm doar că viitorul model Alpine va accelera de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde. Cât despre propulsor, acesta ar urma să fie un 1,8 litri derivat din motorul de 1,6 litri pe care îl știm de pe Clio RS. Puterea totală se aropie de 300 CP, iar resursle vor fi puse în valoare doar cu o transmisie automată cu dublu-ambreiaj.