Aston Martin forțat să schimbe denumirea lui Vantage GT3

Aston Martin a lansat noul Vantage GT3, o ediție de stradă cu influențe din motorsport, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Confrom unui raport apărut în presa de specialitate, Porsche nu a fost de acord cu folosirea numelui GT3 și a cerut producătorului britanic să schimbe denumirea prospătului model.

Porsche spune că numele GT3 le aparține, iar Aston Martin se apără dând exemple precum Bentley Continental GT3 R și Lotus Espirt GT3. Mai mult decât atât, GT3 este și numele unei clase din motorsport. Deși lucrurile s-ar fi putut tranșa în favoarea Aston Martin, britanicii nu vor să se angreneze într-un asemenea “duel”, așa că au decis să schimbe numele lui Vantage GT3.

vantage gt3 (22)

 

Astfel, noul model britanic va fi botezat Vantage GT12, iar schimbarea numelui se va aplica și modelului de competiție care participă în clasa GT3.

Așa  cum probabil deja știți, Aston Martin Vantage GT3 vine cu un look inspriat de modelul care participă în motorsport. De asemenea, sub capotă, motorul V12 de 6,0 litri produce aproximativ 600 CP și dezvoltă un cuplu de 625 Nm. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 3,7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 297 km/h.

Sursa | WCF

Adaugă un comentariu