Astra Asigurări a intrat definitiv în faliment

Curtea de Apel București a dat săptămâna aceasta sentința finală cu privire la situația Astra Asigurări. Astfel, compania de asigurări a intrat definitiv în faliment, iar cei 30.000 de clienți care au depus deja cererea de rambursare își vor primi banii înapoi.

Sumele vor fi rambusate de Fondul de Garantare a Asiguraților. Cei care încă nu au formulat cererea de deschidere a dosarelor de daună o pot face până la 23 mai, însă nu este exclus ca termenul final să fie prelungit.

Până în acest moment, Fondul de Garantare a deschis 6.000 de dosare și a primit încă 60.000 de dosare din partea Astra Asigurări. Conform legii în vigoare, clienții pot formula cererea de plată pentru dosarele deja deschise în termen de 90 de zile de la declararea definitivă a stării de faliment.

Astra Asigurarări – Decizia Curții de Apel București

Respinge ca nefondat apelul declarat de apelanta Asigurare Reasigurare Astra S.A. prin administrator special Antonescu Bogdan, în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare – Reasigurare Astra S.A. prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Respinge apelul declarat de apelantele The Nova Group Investments Romania S.A. și Epsilon Estate Provider S.R.L., în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare – Reasigurare Astra S.A. prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca fiind formulat de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Respinge ca lipsit de interes apelul declarat de apelanta T & T Salvage LLC, în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare – Reasigurare Astra S.A. prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Respinge apelul declarat de apelanta S.C. Oltchim S.A. prin administratori judiciari consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Business Restructuring SPRL, în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare – Reasigurare Astra S.A. prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală activă, cât privește critica soluției de numire a lichidatorului judiciar provizoriu, și ca lipsit de interes, cât privește critica soluției de respingere a cererii de calificare a cererii de intervenție ca fiind declarație de creanță. , așa arată decizia finală a Curții de Apel București.

Sursa | Profit

Adaugă un comentariu