Astra revine în Campionatul Britanic de Turisme

Campionatul Britanic de Turisme (BTCC) a început să se bucure de un succes din ce în ce mai mare. În ultimele sezoane, tot mai mulți constructori au mizat pe popularitatea motorsportului din Marea Britanie, însă lipsea un nume cu greutate. Astra.

După cum ați și intuit, modelul care va concura în BTCC va purta logo-ul Vauxhall, iar echipa care va concura în campionatul britanic se numește Power Maxed Racing.

Viitorul Vauxhall Astra BTCC va avea la bază versiunea TCR a lui Opel Astra, model cu care am făcut cunoștință în 2015, la Frankfurt. Totuși, vehiculul va suferi ceva modificări, întrucât campionatul britanic se desfășoară sub reguliele NGTC (Next Generation Touring Car). Totuși, regulamentele sunt asemănătoare, iar modificările nu vor fi unele masive ținând.

Vauxhall are ceva istorie în BTCC. Marca din Marea Britanie a intrat pentru prima dată în acest campionat în 1989 alături de Cavalier. Au urmat Vectra și Astra, iar în 2009, Vauxhall își anunța retragerea. Rămâne de văzut dacă noul Astra va reuși să facă o figură frumoasă la debut.

Adaugă un comentariu