Audi A7 și Porsche Panamera pregătesc duelul cu Mercedes-AMG GT4 – Proiecte secrete

Ieri v-am prezentat primele imagini și detalii cu viitorul Mercedes-AMG GT4, iar astăzi a venit rândul concurenților Audi A7 și Porsche Panamera să intre în vizor.

Audi A7 – Din 2017

Pentru cea de-a doua generație a lui A7, veștile pe care le avem sunt foarte bune. Există deja câteva persoane care au putut vedea mașina încă aflată în perioada dezvoltării și este foarte interesant că ele vorbesc despre cel mai frumos Audi văzut vreodată. În momentul de față, este prevăzut ca modelul ce va fi lansat în 2017 (cod intern AU583) să aibă o gamă compusă doar din versiuni hibride, cu propulsie parțială (mild-hibrid) sau totală (full-hibrid). Chiar și pentru versiunea de bază pe benzină va exista un mild-hibrid care va avea o putere de 340 CP.

Aud_RS7_site

Pentru aceasta, Audi va utiliza motorul 2.0 TFSI de 252 CP, ce va fi ajutat de un motor electric de circa 100 CP. Sistemul quattro va fi standard, iar modelul urmează să fie încadrat în gama Ultra, a celor mai eficiente modele. Același principiu se va aplica și pentru dieselul 3.0 TDI de 286 CP, care va fi ajutat de un motor electric, dar și pentru versiunea S7. Pentru aceasta, propulsorul V8 va fi înlocuit de un motor V6 biturbo de 450 CP. Singura versiune care va rămâne cu propulsie convențională va fi reprezentată de vârful de gamă RS7, cu V8-ul biturbo de 580 CP/700 Nm sub capotă.

Porsche Panamera – Din 2016

La finalul anului 2016, Porsche va prezenta cea de-a doua generație a lui Panamera. În momentul actual există planificate versiunile cu cinci portiere, cu ampatament scurt și lung, dar și o versiune Sports Turismo, un fel de shooting brake (combi cu siluetă de coupé), care urmează să fie lansat nu mai devreme de 2018. Porsche lucrează intens pentru întreg grupul Volkswagen la o nouă generație de propulsoare foarte eficiente cu cilindru unic de 500 cmc.

porsche panamera site

 

Astfel, motorul V6 va avea 3 litri, cel V8 patru litri, va exista un V10 de cinci litri și un W12 de șase litri. Pentru Panamera vor exista cel puțin două versiuni hibride, cu putere a motorului electric și acumulatori peste valorile oferite de Audi. Este de așteptat ca silueta de coupé să devină nu doar mai dinamică, ci și mai elegant conturată și mai plăcută vizual. Ca particularități ale designului, Panamera va integra guri de ventilație de mari dimensiuni în spatele roților față, eleronul din mai multe segmente, farurile cu patru LED-uri pentru semnătura lumininoasă și jante de 21 de inchi, oferite opțional. La interior, Porsche pregătește un sistem multimedia mai intuitiv și o interfață mult simplificată.

 

Adaugă un comentariu