Audi TT Clubsport Concept – O surpriză de 600 CP pregătită pentru festivalul de la Wörthersee

Audi a prezentat astăzi noul TT Clubsport Concept, prototipul gata să debuteze pe 13 mai în cadrul fesstivalului de la Wörthersee. Spre deosebire de versiunea standard, noul concept german este mai lat cu 14 cm, are un eleron controlabil manual și un roll-cage fabricat din materiale ușoare.

De asemenea, nemții au instalat scaune sport, centuri de siguranță cu prindere în patru puncte și elemente îmbrăcate în Alcantara.

Cea mai importantă modificare făcută de Audi constă în integrarea unei turbine electrice pe motorul de 2,5 litri TFSI. Astfel, puterea generată crește la 600 CP, iar cuplul motor oferit ajunge și el la 650 Nm. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.6 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 310 km/h.

audi tt sporclub concept (11)

Așa cum era normal, oficialii germani au declarat că în perioada următoare cu sigurnață nu vom vedea un model de serie echipat cu tehnologia de pe TT Clubsport Concept.

Tot la Wörthersee, fanii modelele din cadrul grupului german vor putea admira o Skoda Fabia Combi R5, o Skoda Funstar, dar și un Volkswagen Golf GTI Clubsport.