Auto Bild ia startul în „Corsa de la Paris”

Doi dintre redactorii Auto Bild România vor parcurge în aceste zile 2.300 de km până în Orașul Luminilor pentru a face cunoștință cu cea de-a cincea generație a lui Opel Corsa.

Una dintre cele mai așteptate premiere ale acestei ediții a Salonului Auto de la Paris este, fără doar și poate, noul Opel Corsa. Hatchbackul de clasă mică al constructorul din Russelsheim va fi prezentat pentru prima dată în public pe 1 octombrie, cu o zi înainte ca salonul auto să-și deschidă porțile, iar noi – Alin Ionescu și Cornel Șocariciu – vom fi acolo, pentru a descoperi evoluția acestuia de-a lungul celor cinci generații.

Și pentru că avem de condus 2.300 de km pe șoselele Europei, am ales să trecem prin furcile caudine ale testelor Auto Bild o altă tehnologie recentă a celor de la Opel: noul motor 1.6 CDTI. Montat sub capota unui Opel Astra Sedan, acesta promite un consum extraurban de numai 3,6 l/100 km, în condițiile în care oferă resurse suficiente pentru a ține un tempo ridicat pe autostrăzile Europei. Cei 136 CP și 320 Nm asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 10,1 secunde și o viteză maximă de 205 km/h.

_MG_5584

Pentru a urmări parcursul nostru către Paris și primele detalii la cald despre noul Opel Corsa, fiți cu ochii pe pagina noastră de facebook, unde vom posta cu hashtagul #CorsadelaParis. Și acum, ne punem pe condus, pentru că diseară înnoptăm în Viena.

_DSC5043

Adaugă un comentariu