Bărbații au de două ori mai multe șanse decât femeile să moară într-un accident auto – Studiu

Un studiu realizat de Autoritatea americana responsabilă pentru siguranța rutieră (NHTSA) a scos la iveală faptul că bărbații au de două ori mai multe șanse decât femeile să moară într-un accident auto.

Autoritatea de peste Ocean a supravegheat și înregistrat accidentele care au implicat decese, răniri și incidente soldate cu pagube materiale. Conform primelor date, bărbații au mult mai multe șanse să fie implicați într-un accident care să cuprindă toate cele trei tipuri de evenimente.

Studiul a înregistrat și numărul de kilometri parcurși de femei și bărbați anual. Bărbații au făcut, în medie, 24.000 de kilometri anual, în timp ce femeile au atins valoarea de 16.000 de kilometri/an.

studiu barbati vs. femei (2)

 

Cele două grafice puse cap la cap oferă un rezultat îngrijorător pentru bărbați. Aceștia au de două ori mai multe șanse decât femeile să moară într-un accident auto. Din fericire, valorile au scăzut mult comparativ cu anii ’90, iar asta se datorează centurilor de siguranță, a airbag-urilor și a legilor care nu permit șofatul sub influența alcoolului.

Cât despre femei, acestea sunt implicate în mult mai puține accidente fatale, însă ajung personaje principale în incidentele soldate cu răniri sau pagube materiale.

Sursa | Vox

Adaugă un comentariu