BMW i8S plug-in hybrid va debuta in 2016

In urma cu aproximativ o luna de zile, au aparut o serie de zvonuri cu privire la o versiune mai potenta a lui BMW i8 care va purta indicativul S.

Astazi, o publicatie din Marea Britanie vine si confirma ca modelul bavarez va fi lansat in 2016 pentru a celebra centenarul BMW.

Mai mult decat atat, viitorul BMW i8S plug-in hybrid va reprezenta si un cadou pentru Norbert Reithofer, presedintele companiei, care in 2016 sau 2017 se va retrage. Pentru moment, viitoarea versiune speciala a lui i8 poarta numele de cod M100 si promite senzatii diferite comparativ cu actualul plug-in hybrid. Asa cum probabil ati intuit, versiunea sport a hibridului bavarez va sosi cu o serie de accesorii exterioare mult mai agresive.

In plus, zvonurile vorbesc despre o suspensie imbunatatita, pneuri mai late si un sistem de franare mai potent. Sub capota, exista voci care spun ca am putea vedea fie un motor twin-turbo de 2,0 litri si aproximativ 320 CP, fie un agregat de 3,0 litri si sase cilindri care sa produca 480 CP. In dreptul motorului electric, aceleasi zvonuri vorbesc fie despre un agregat de 109 CP care sa faca echipa cu cel de 3,0 litri, fie despre unul de 204 CP care sa fie integrat alaturi de cel de 2,0 litri.

In aceste conditii, BMW i8S ar putea accelera de la 0 la 100 km/h in doar 3,5 secunde, iar viteza maxima va fi limitata electronic la 250 km/h.

Sursa | WCF

Adaugă un comentariu