Cele mai tari 3 alternative la transportul în comun sau mersul cu mașina personală

Orașele sunt tot mai aglomerate, iar să ajungi la timp la serviciu poate fi o adevărată provocare, indiferent că mergi cu mașina personală sau preferi transportul în comun. Traficul este infernal la orele de vârf, iar timpul petrecut stând la semafor și nepolitețea celorlalți șoferi te pot face să-ți începi ziua cum nu se poate mai prost.

Nici transportul în comun nu îți oferă condiții mai bune. Autobuzele și tramvaiele au întârzieri nepermis de mari, iar când vin se umplu până la refuz, în timp ce magistralele de metrou nu acoperă toate zonele rezidențiale din Capitală. Cei mai avantajați sunt însă cei care aleg să circule cu un mijloc alternativ de transport, cu care să se strecoare ușor prin trafic, să nu depună foarte mult efort și să ajungă mereu la timp în orice parte a orașului. Iată ce alternative ai:

Segway-ul, metoda simplă și distractivă, pentru care nu depui efort

Cei care nu vor să transpire pedalând pe bicicletă sau să renunțe la ținutele elegante de birou pot opta pentru un Segway, vehiculul electric care i-a cucerit pe americani. Simplu de folosit, compact și ușor de transportat, acesta prinde o viteză de până la 18 kilometri pe oră, are o autonomie de până la 45 de kilometri, iar bateria se reîncarcă în maximum 4 ore.

Asta înseamnă că și dacă ai de parcurs un drum lung până la serviciu, îl poți lăsa la încărcat la birou și nu vei avea niciodată probleme să te întorci seara acasă. Practic, funcționează ca un vehicul în toată regulă, ajutându-te să încetinești și prevenind accidentele prin sistemul inteligent care oprește motorul atunci când Segway-ul se înclină prea tare.

Bicicleta, pentru pasionații de sport și de natură

Mersul cu bicicleta a devenit extrem de popular în țări precum Olanda sau Danemarca unde, ce-i drept, și condițiile oferite cicliștilor sunt excepționale. În plus, introducerea unor măsuri care să limiteze deplasarea cu autoturisme, mai ales în zonele din centrul orașelor, a fost un alt imbold pentru localnici să înceapă să meargă cu bicicleta la serviciu. România mai are mult până când să le ofere cicliștilor condiții în care să poată pedala în siguranță, fără a se strecura printre mașinile blocate în trafic, a se opri de fiecare dată când întâlnesc o bordură mai înaltă și să își parcheze bicicletele fără teama că se vor trezi cu ele furate.

Cu toate acestea, unii preferă să circule cu bicicletele, pentru că le place să facă mișcare și sunt convinși că exemplele tot mai dese de cicliști prin orașe îi vor face pe edili să ia măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de pedalat, prin amenajarea de piste noi pentru bicicliști și va duce la responsabilizarea șoferilor.

Trotineta electrică, preferata nonconformiștilor

Într-un oraș mare și aglomerat, ai nevoie de viteză, dar și de confort pentru a te deplasa în cele mai bune condiții. Un vehicul electric îți asigură aceste condiții și îți permite să te deplasezi elegant prin oraș la orice oră. Cu o trotinetă sau cu un skateboard electric poți merge atât pe trotuar, chiar și acolo unde acesta este mai îngust, cât și pe prima bandă a șoselei, pentru că vei prinde o viteză comparabilă cu cea a Segway-ului. Pe lângă faptul că drumul spre serviciu va deveni distractiv, te poți strecura cu ușurință prin trafic și poți încerca zilnic trasee noi sau scurtături.

Transportul cu mașina personală este din ce în ce mai puțin practic și îți va lua tot mai mult să ajungi la ora stabilită într-un loc  și să nu pierzi ore în trafic. Metodele alternative de transport sunt practice și la îndemâna oricui și marele lor avantaj este că știi exact cât timp îți va lua să ajungi la serviciu sau în cealaltă parte a orașului, fără să aștepți zeci de minute după autobuze sau tramvaie sau să cheltuiești sume exorbitante pe taxiuri.

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: De Visu