Cinci curiozități despre autostrăzile din Germania

Autostrăzile din Germania sunt cel mai bun exemplu din lume de trafic modern. Pe anumite porțiuni din Autobahn nu există limită de viteză și șoferii sunt extrem de civilizați, respectând regulile ca la carte. Iată cinci curiozități despre autostrăzile din Germania.

Cea mai lungă șosea din Europa trece prin Germania

Bundesautobahn 7, care străbate Germania de la graniţa cu Danemarca, până la frontiera cu Austria, este cea mai lungă autostradă europeană. Şoseaua, care măsoară 963 de kilometri, este mai lungă decât toată reţeaua de autostrăzi din ţara noastră.

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Hitler a construit o mare parte din șosele

Între anii 1933 şi 1941, Germania a construit peste 4.000 de kilometri de autostradă, o treime din întreaga rețea de autostrăzi de astăzi. Lungimea totală a reţelei de autostrăzi din Germania, conform ultimelor statistici, este de 12.845 km.

S-au construit autostrăzi și în timpul războiului mondial

După declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, la 3 septembrie 1939, şi până în 1941 au fost construiţi “doar” 800 de kilometri de autostradă.

Povestea autostrăzilor din Germania. Care e cea mai veche? Dar cea mai lungă?

Cum sunt numerotate autostrăzile?

În Germania sunt autostrăzi numerotate de la 1 la 999, dar cele dn jurul Berlinului au numerele între 10 și 19. Autostrăzile care un număr alcătuit dintr-o singură cifră au pondere mai mare în Germania și chiar peste hotare. Totodată, autostrăzile care au ultima cifră impară au o direcție nord-sud iar cele pare est-vest.

Se dau amenzi pentru nepăstrarea distanței regulamentare

La viteze de peste 100 km/h, păstrarea unei distante mai mici de 30% din distanta minimă recomandată (care ar trebui sa fie de 100 m sau mai mare pentru viteze mai mari) are drept consecință suspendarea permisului de conducere al conducătorului care încalcă aceste reglementari, suspendare care poate fi până la 3 luni.

SCENE INCREDIBILE! A intrat cu mașina în centrul istoric și a amenințat că VA CĂLCA OAMENI!

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

ROAD RADE FILMAT în ROMÂNIA! După ce au văzut clipul, polițiștii au luat o DECIZIE INCREDIBILĂ!

Prima mașină adevărată fabricată în România! Se vindea ca pâine caldă!

Adaugă un comentariu