Culmea tupeului: Parlamentarii și-au comandat intersecție și au obținut-o

Parlamentarii sunt cetățenii privilegiți ai României. De săptămâna trecută, aceștia au solicitat (și obținut) un nou privilegiu: intrarea şi ieşirea din curtea Camerei Deputaţilor sunt considerate acum intersecţii aglomerate, prin urmare niciun şofer nu are voie să blocheze zonele haşurate. Măsura îi ajută pe aleşii neamului să nu mai aştepte nici măcar câteva minute la ieșirea din curtea Parlamentului.

Prin faţa Parlamentului trece Bulevardul Naţiunilor Unite, iar în curtea Camerei Deputaţilor sunt două alei. Deşi nu avem de-a face cu o intersecţie, Poliţia Rutieră şi Administraţia Străzilor au aprobat marcarea zonelor din dreptul aleilor ca intersecţii ce nu trebuie blocate. În acest fel, parlamentarii nu mai trebuie să aștepte după coloana de mașini de pe Bulevardul Națiunilor Unite în aglomerația de la orele de vârf.

Măsura este cu atât mai amuzantă cu cât este greu să convingi ceilalți șoferi că poarta Parlamentului este o intersecție, chiar dacă în spatele acesteia se întinde o alee. Cum s-a ajuns, însă, la o astfel de măsură? Alin Vieru, director general Administraţia Străzilor: „Solicitarea a venit de la Camera Deputaţilor, deoarece pe perioada după-amiezii se blochează traficul.’ Secretarul general al Camerei Deputaţilor susţine că nu a transmis nicio solicitare oficială pentru haşurarea intersecţiilor. Alin Vieru îl contrazsice, însă: „Solicitarea este făcută cred că de o lună şi ceva, iar haşurarea a fost posibilă săptămâna trecută.’

sursa |  digi24.ro

Adaugă un comentariu