Dacia Sandero, ultimele teste dinaintea lansarii

Ieri, pe drumul foarte denivelat dintre Moroieni si Sinaia, am surprins doua exemplare Dacia Sandero Stepway camuflate, flancate de doua Dacia Lodgy, care efectuau ultimele teste inaintea lansarii de la Salonul de la Paris.

Lansata in 2008, Dacia a produs 445.106 unitati Sandero pana la finalul lunii iulie 2012, dintre care doar 5% s-au vandut in Romania (22.123 unitati).

Modelul din fotografiile spion este versiunea Sandero Stepway. Aceasta difera de Sandero prin garda la sol usor marita, usor vizibila si in fotografii, si prin barele de pe portbagaj.

Noul Sandero va avea un gabarit comparabil cu al actualei generatii, de circa 4,05 metri, situandu-se la limita superioara a clasei mici. Conform filozofiei Dacia, Sandero va oferi un interior generos la bani putini.

La interior, ne asteptam la o plansa de bord similara cu cea de la Lodgy, cu comenzile pentru geamuri mutate de pe consola centrala pe usi si cu sistem de navigatie in optiune.

Gama de motoare diesel ramane neschimbata, fiind oferit actualul 1.5 dCi de 75 si 90 CP, dar nu in versiunea cea mai noua si mai economica care a debutat pe Megane Collection 2012.

In gama pe benzina, motorul de baza ramane 1.2 16V si 75 CP, alaturi de care se va oferi vechiul 1.6 MPI de 85 CP. Modelul de top va dispune de noul motor turbo de 1,2 litri si 115 CP care a debutat pe Lodgy.

Nu este sigur daca va fi disponibil la Sandero si noul motor turbo in trei cilindri de 0,9 litri si 90 CP care va debuta pe noul Renault Clio in aceasta luna.

Adaugă un comentariu