De unde vine numele mărcii Aston Martin

Compania britanică de lux Aston Martin a fost înființată în 1913 de Robert Bamford și Lionel Martin. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu de unde vine numele mărcii.

Aston Martin produce unele dintre cele mai elegante automobile din lume. Și, evident, scumpe. Numele mărcii vine de la unul dintre fondatori, Lionel Martin, cel care obișnuia să participe la cursa de la Aston Hill, din apropiere de Aston Clinton. De aici și numele companiei britanice.

Scurt istoric al Aston Martin

Primul autommobil cu numele de Aston Martin a fost construit de Lionel Martin în 1915. În 1919 a aparut al doilea model Aston Martin, însă productia lui a intrat în lucru abia în 1920.

În 1922, compania a fost preluată și revitalizată de Contele Louis Zborowski. În 1947, firma Aston Martin a fost vândută companiei David Brown Limited, condusă de Sir David Brown. În 1972, Aston Martin se schimbă din nou proprietarii, firma fiind preluată de compania lui William Willson.

În 1981, Tim Hearley și Victor Gauntlett au cumpărat firma Aston Martin, împărțind acțiunile 50/50. În 1991, colosul American Ford preia firma Aston Martin, iar în 2007 vinde acțiunile societăților Investment Dar și Adeem Investment Co (două companii din Kuwait) precum și lui John Sinders, (un pasionat colecționar), după care Ford și-a păstrat 10 % din acțiunile companiei. Până în anul 2003, Aston Martin a construit aproximativ 20.200 automobile.

taguri
Adaugă un comentariu