Detalii noi despre viitoarea generatie Skoda Fabia

In urma cu cateva saptamani, Skoda a publicat prima schita cu viitoarea generatie a lui Fabia, iar la inceputul lunii august, oficialii cehi ne-au spus ca modelul subcompact va intra in productie din septembrie. Astazi, Skoda ne ofera noi detalii despre motorizarile disponibile pe viitoarea generatie a lui Fabia.

Conform oficialilor din Mlada Boleslav, viitorul Fabia va sosi cu motorizari mai eficiente si mai “verzi”. Pentru inceput, consumul de carburant a fost redus cu 17 procente, iar toate motorizarile vor respecta normele de poluare Euro 6.

Sub capota lui Fabia, Skoda a pregatit trei unitati diesel si patru pe benzina. Entry-level-ul va fi asigurat de motorul de 1,0 litri MPI cu trei clindri, iar restul gamei va fi asigurat de unitatea de 1,2 litri TSI. Gama de putere oferita de motoarele pe benzina incepe de la 60 CP si creste pana la 110 CP.

Citeste si: Prima schita oficiala cu noua Skoda Fabia

Pentru fanii motoarelor diesel, Skoda a pregatit o noua unitate de 1,4 litri turbo cu trei cilindri. Agregatul vine cu un bloc motor fabricat din aliaj de aluminiu si va oferi intre 75 CP si 105 CP.

La scurt timp dupa lansare, Skoda va oferi si o versiune GreenLine. Aceasta va dispune de motorul de 1,4 litri TDI si 75 CP, care va coopera cu sistemul Start-Stop si cu cel de recuperare a energiei la franare, pentru a oferi un consum redus. Conform oficialilor cehi, aerodinamica acestei versiuni va fi imbunatatita, iar anvelopele cu rezistenta redusa la inaintare vor face ca masina sa indice doar 3,1 litri la 100 de kilometri parcursi in regim mixt.

Citeste si: Viitoarea Skoda Fabia va intra in productie la finele lunii august

Asa cum deja stiti, viitoarea generatie a lui Skoda Fabia va fi expusa in premiera internationala in cadrul Salonului Auto de la Paris, eveniment care isi va deschide portile la inceputul lunii octombrie.

Adaugă un comentariu