Dieselgate – 3,6 milioane de mașini din Europa echipate cu motorul 1.6 TDI vor avea nevoie de înlocuirea unor componente

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Transporturi din Germania a declarat că 3,6 milioane de mașini afectate de Dieselgate în Europa sunt echipate cu motorul de 1,6 litri TDI.

Acesta a continuat și a spus că unitatea în cauză nu poate fi adusă în normele de poluare corecte doar cu o simplă resoftare, ci necesită și înlocuirea unor componente.

Citește și: România – Volkswagen are un mesaj pentru tine și te invită să verifici dacă mașina ta cade sub incidența Dieselgate

După cum deja știți, la nivel global, 11 milioane de mașini cad sub incidența Dieselgate. Dintre acestea, 8 milioane se află în Europa. În cazul unității de 2,0 litri TDI, o simplă resoftare va rezolvat problema, însă nu există niciun detaliu cu privire la motorul de 1,2 litri TDI..

Citește și: Dieselgate – Paguba produsă României ajunge la 30 de milioane de euro

Rechemările în service vor debuta la începutul anului viitor, iar oficialii grupului german speră ca până la finalul lui 2016 toate cele 11 milioane de mașini să fie aduse în parametrii normali de funcționare.

Citește și: Dieselgate – Procurorii au percheziționat sediul Volkswagen

Via | Reuters

Adaugă un comentariu