Dieselgate – Rechemările în service ar putea începe în luna ianuarie

Matthias Mueller a declarat pentru o publicație din Germania că rechemările mașinilor afectate de cazul Dieselgate vor debuta în luna ianuarie a anului viitor. În plus, oficialul grupului german spune că până la finalul lui 2016, toate vehiculele afectate de scandalul actual vor fi revizuite.

“Dacă toate lucrurile vor decurge conform planului, vom putea demara acțiunea de recall în ianuarie. Toate mașinile ar trebui să fie gata până la finalul lui 2016”, a declarat Mathias Muller pentru publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată de Reuters.

Pentru moment, Volkswagen nu a prezentat nicio soluție cu privire la remedierea problemei apărute, însă presa din străinătate are mai multe variante. Pentru anumite versiuni, problema va fi rezolvată doar cu o simplă resoftare, în timp ce alte vehicule vor necesita modificări ceva mai costisitoare.

Cât despre resoftare, multă lume este sceptică, spunând că este foarte posibil ca performanțele motorului să fie diminuate, iar asta va duce la nemulțumiri în rândul clienților.

De asemenea, presa din SUA spune că există șansa ca în cazurile excepționale, mașinile să fie înlocuite cu unele noi.

Planul de revizie va fi prezentat de Volkswagen în cursul acestei săptămâni.

Via | Bloomberg | Reuters